Wednesday, February 28, 2024
HemNASCARAn Unveil Like None Other: Se Bill Elliotts "92 and a Half"...

An Unveil Like None Other: Se Bill Elliotts “92 and a Half” Budweiser Paint Scheme-debut med Darrell Waltrip

Långt innan Chase Elliott besteg tronen som NASCARs mest populära förare, var hans far “Awesome Bill” samhällets hjärtekrossare, som tog manteln och behöll den för sig själv i hela 16 år. Bill Elliott, 1988 års Winston Cup-mästare är faktiskt en av de mest framgångsrika förarna i sportens historia som samlade 34 vinster som gav honom smeknamnen “Awesome Bill from Dawsonville”, “Million Dollar Bill” eller “Wild” Räkningen.”

Vissa hävdar till och med att Chase Elliotts popularitet delvis beror på hans fars arv. Även om det i viss mån är sant och falskt, med tanke på att veteranen har förmedlat sin skicklighet bakom ratten till sin son, hade 68-åringen några av de mest ikoniska färgerna i racing från #9-märket som senare togs över av sin son eller prejudikat #11 Budweiser-tema Ford Thunderbird från 1992 som är det heta ämnet här.

En NASCAR-klassiker: När Bill Elliott och hans rival, Darrell Waltrip avtäckte #11 Thunderbird live på TV

Öl och racing går hand i hand, speciellt i NASCAR ända sedan sponsring och bindningar blev en stor del av sporten. Ännu mer så dricker inte alla fans drycken utan de som har sina favoriter också. Budweiser har varit den länge regerande kungen av öl och sponsrat några av de mest populära förarna i NASCAR, inklusive den fantastiska Bill Elliott, Dale Earnhardt Jr, Darrell Waltrip, etc. för att få ut sin produkt till massorna, genom att marknadsföra sina favoritförare. fullt ut.

Efter vilket NASCAR-fans kan glömma de ikoniska Budweiser-reklamerna på TV med Elliott som gör en utbrändhet, värmer upp däcken i sin Ford innan han accelererar av linjen som ett raketskepp när hans chef ger honom signalen?

Populär NASCAR-entusiast och författare som går under namnet sociala medier, nascarman grävde nyligen fram ett länge förlorat filmmaterial av Bill Elliotts #11 Budweiser-tema Fords avtäckning med tidigare rival och Bud-förare Darrell Waltrip som presenterar föraren med en perfekt uppställning.

28 januari 1992: Bill Elliott avslöjade sitt målarschema från 1992 genom att köra på uppsättningen av Nashville Now under en Darrell Waltrip-intervju pic.twitter.com/Fz9s5rlY52

— nascarman (@nascarman_rr) 29 januari 2024

Den 28 januari 1992 hörde NASCAR-communityt och den amerikanska TV-publiken för första gången mullret från den amerikanska V8:an när Bill Elliott avtäckte sin ’92-bil på Nashville Now, med Waltrip som hans wingman och spelade med. Att tävla för den legendariske Junior Johnson, Elliott, sa: “Ja, det är ett nytt utseende du vet, för flera år sedan tävlade jag mot en Budweiser sponsrad med Darrell här som körde bilen.” Till vilket Waltrip, charmören, sa: “Den här bilen kan vara besatt. Jag menar inte besatt, jag menar besatt. Nåväl, förra gången jag körde den varje gång jag hamnade i trubbel så drog Junior på svansen så jag vet inte om han kommer att transportera den till dig.

Efter att de vänliga rivalerna hade sitt fram och tillbaka frågade värden om bilen. “Tja, det kommer att vara grundläggande, samma som jag har kört eh, 92 Ford Thunderbird, det enda som skiljer sig är att jag har bytt ölmärken, Budweiser, jag har Amoco på sponsorn, det kommer att fortfarande vara en Ford”, sa veteranen innan han avslöjade den som en racerbil med “92 och en halv” utgåva.

Trots den fantastiska färgen visade sig Elliotts senare kampanjer 1993 och 1994 vara tråkiga när förarens besättningschef fick sparken av Johnson, vilket avslutade den lovande historien i en fullständig katastrof.

Spräng mot det förflutna – Katastrof avsättning av Elliotts besättningschef och Johnsons avslöjande från 1993

”Jag mår inte så bra av saker. Vi har provat så mycket saker och ändrat så mycket att vi inte vet vad som kan vara fel. Helvete, jag är vid den punkten just nu där jag bara inte vet vad jag ska göra. Jag är ganska äcklad av hela affären”, sa en uppgiven och besviken Elliott som antydde att hans besättningschef skulle vräkas.

Medan lagägaren Johnson anlitade Mike Beam för att samarbeta med Elliott. Brewers avgång lämnade ett djupt tomrum i laget, ett tomrum som aldrig kunde fyllas av den nya besättningschefen, Beam. Tyvärr verkade det som om de två bara inte klickade, och det påverkade deras prestanda på racerbanan. Trots den hemska prestationen trodde Johnson på Elliott och hade fortfarande sitt hopp vilat på föraren.

Enligt Daily Express, “Bill borde kunna köra vad som helst där. Men när jag kom tillbaka efter operationen upptäckte jag att bilarna var så trassliga att jag inte förstår hur han körde dem. De fungerade inte som de skulle. Det är inget fel på Bill Elliott. Problemet måste ligga någon annanstans.” Men det gick fortfarande inte enligt planerna, eftersom det bästa han kunde klara av det året var en 2:a plats på Richmond Raceway. Tyvärr fungerade inte Elliott-Beam-samarbetet under säsongen 1994, trots en vinst i Darlington. Från en fantastisk 2:a plats i mästerskapet 1992 kunde han bara samla 8:e och 10:e plats 1993 och 1994.

LÄS MER: Bill Elliotts 2000 Ford Taurus som kraschade i Michigan auktionerades ut för hela $55 000

Inlägget An Unveil Like None Other: Titta på Bill Elliotts “92 and a Half” Budweiser Paint Scheme Debut With Darrell Waltrip dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär