Wednesday, February 21, 2024
HemOlympicsAmerikanskfödd kulstötare missar OS i Paris över 18 månaders dopningsförbud

Amerikanskfödd kulstötare missar OS i Paris över 18 månaders dopningsförbud

Chockerande vågor gick genom den italienska idrottsvärlden, eftersom två idrottare förbjöds att uppträda vid OS i Paris 2024. Även om ingen av dem är specifikt utesluten från OS, omfattar varaktigheten av deras avstängningar schemalagda olympiska spel. Ett av de chockerande förbuden är av en amerikansk-italiensk kastare, som förväntades ta emot inlösen i år.

Amerikas favoritvideo idag

Den italienske kulstötaren föddes i San Diego. Trots att han bor i Amerika, tävlar han för det italienska laget för att respektera sina italienska rötter. Hans OS-drömmar fick dock ett stopp i år efter ett dopingavstängning. Detta är andra året i rad han kommer att sakna OS-arenan av olika anledningar.

Drömmar inför OS i Paris 2024 krossades

I ett chockerande avslöjande kommer Nick Ponzio inte att uppträda vid OS i Paris 2024. Nyligen tog Throwers Universe det till sitt X och postade en video av honom för att markera en nyligen upprörd upprördhet för det italienska laget. De skrev: “Det ser ut som att Nick Ponzio helt kommer att missa de olympiska spelen 2024 i Paris … hans 18-månaders avstängning slutar den 27 augusti 2024”

Nick hade tidigare deltagit i de olympiska spelen 2020, men hans resa blev kort. Han klarade inte kvalomgången. Trots detta bakslag gjorde den dynamiska 28-årige kastaren redo för OS i Paris 2024 för att ta förlossning. Men berättelsen om hans ambitioner stannade abrupt även denna gång. Men varför är Nick förbjuden att spela precis innan OS i Paris 2024?

Nicks underlåtenhet att infinna sig för drogtesterna

Nick blev avstängd under de kommande 18 månaderna av den italienska antidopningsbyrån. Ponzios resa till sidlinjen började när han missade en rad drogtester planerade av myndigheterna. Följaktligen föranledde dessa brott mot regler och förordningar från myndighetens sida en rigorös utredning.

Trots att de nådde ut till dessa myndigheter med en vädjan misslyckades de med att erkänna anledningen till att han inte inställde sig på överraskningstestet vid tre olika tillfällen. Även om vädjan besparade honom från stränga straff, står Nick nu inför ett 18-månaders avstängning, vilket också kostade honom hans drömmar om OS i Paris.

Enligt Nick missade han testet oavsiktligt och skyllde på ett tekniskt fel som hände med appen på hans telefon. Dessutom hävdade Nick också att dessa fel i hans telefon hindrade honom från att få viktiga meddelanden om de överraskningstester som schemalagts av myndigheterna. Nick är dock inte den enda idrottaren som är avstängd den här veckan; Den italienske steeplechase-löparen, Ahmed Abdelwahed, stängdes av från Athletics Integrity Unity i fyra år.

RELATED ARTICLES

Mest populär