Thursday, November 30, 2023
HemTennisAmerikanska WTA-stjärnan, som mötte Serena Williams-liknande barn-födelseupplevelse, avslöjar stora planer för sin...

Amerikanska WTA-stjärnan, som mötte Serena Williams-liknande barn-födelseupplevelse, avslöjar stora planer för sin tennisframtid – “Go for the Winner’s Trophy”

I en podcast nyligen med Mitch Michals pratade Taylor Townsend om sin comeback efter graviditeten. Hon pratade om hur hon resonerar med Serena Williams och hennes framgång efter förlossningen.

Taylor gjorde en fantastisk comeback i professionell tennis med ITF W100-evenemanget i Florida. Hon fortsatte med att vinna både sina första singel- och första dubbelmatcher.

Taylor Townsend är nu “in i den blandningen”

Taylor uttryckte sin glädje och stolthet över att vara en Grand Slam-finalist efter hennes graviditet. Hon sa: “Jag har aldrig varit så långt i en Grand Slam, i singel eller dubbel …”

Townsend var inte blyg för att prata om sina ambitioner framåt. Hon erkände att nästa steg är att “gå efter vinnarpokalen”. Townsend tog också upp Serena Williams medan hon pratade om sin lycka över att vara en Grand Slam-finalist. “Utanför Serena har det inte funnits några andra kvinnor, jag tror inte, som har tagit sig till Grand Slam-finalerna efter bebisen, oavsett om det är singlar, du vet – kanske dubbel … jag är inte säker.”

DYK DYPARE

Taylor Townsend är definitivt glad över att kunna ansluta sig till den klubben. “Jag vet att jag kunde lägga till mig själv i den blandningen,” tillade hon.

Townsends första barn Adyn skulle komma i mars 2021, som hon meddelade efter US Open 2020. Sedan dess har hon inte spelat några matcher på banan utan hållit kontakten med tennis över sociala medier. Hon blev analytiker för “Tennis Channel” och hennes fans var glada över att se denna nya sida av henne.

Townsend vid US Open 2022

Taylor Townsend spelade i US Open 2022 och nådde dubbelfinalen med sin partner Caty McNally. Duon besegrades av de tjeckiska spelarna Krejcikova och Siniakova med 3-6, 7-5, 6-1. Townsend var inte så orolig över förlusten och sa: “Du kommer så nära, två matcher bort…men det här är en del av sporten, en del av spelet. Fortsätt bara.”

Serena Williams hade å sin sida tävlat och vunnit i French Open, ett drygt år efter förlossningen. Förutom Serena har spelare som Margaret Court, Evonne Goolagong och Kim Clijsters vunnit Grand Slams efter att ha blivit mammor. Om man tittar på Taylors historia och beslutsamhet är det säkert att säga att hon kommer att försöka med själ och hjärta för att vinna segern i sin nästa turnering.

RELATED ARTICLES

Mest populär