Thursday, November 30, 2023
HemTennisAmerikanska tennisstjärnan Taylor Fritz slår till mot tennisställen efter att tidigare ATP-spelare...

Amerikanska tennisstjärnan Taylor Fritz slår till mot tennisställen efter att tidigare ATP-spelare fått enorma böter

Huruvida vadslagning ska tillåtas eller inte är en stor fråga som har olika tolkningar inom idrottsvärlden. Nyligen blev frågan ett samtalsämne även inom tennissfären. Två före detta tennisspelare bötfälldes och stängdes av ITIA för att ha främjat spel i en annan sport. Därefter fångade detta den nuvarande Indian Wells-mästaren Taylor Fritz uppmärksamhet. Han är bland de första tennisspelarna att ta itu med kontroversen kring ITIA:s agerande.

Bob Bryan och Mardy Fish har på sistone varit i nyheterna av andra skäl än tennis. De amerikanska Davis Cup-lagstränarna, som främjade hasardspel på sina sociala medier-konton, bötfälldes var och en av $10 000 och fick fyra månaders avstängning. Taylor Fritz har dock ett annat perspektiv på frågan.

Taylor Fritz tar upp spelfrågan

Tennisspelare är förbjudna att marknadsföra någon form av hasardspel, enligt International Tennis Integrity Association (ITIA) regler. 25-åringen uttryckte sin åsikt om situationen på sociala medier. Fritz citerade tweeten med ITIA uttalande och kritiserade beslutet att stänga av de tidigare tennisspelarna, men tillåta många tenniskanaler som ägnar sig åt samma typ av aktiviteter.

Va?!?! Så tenniskanalen (och många andra) kan köra speciella segment för draft kungar, men som tränare får man inte lovligt satsa på någon annan sport som inte har med tennis att göra ???? https://t.co/Ihklm5UALC

— Taylor Fritz (@Taylor_Fritz97) 29 november 2022

Fritz twittrade, “Va?!?! Så tenniskanalen (och många andra) kan köra speciella segment för draftkungar, men som tränare får du inte lovligt satsa på en annan sport som inte har med tennis att göra ????”

DYK DYPARE

Den 27-årige australiensiska stjärnan, Nick Kyrgios anslöt sig till den amerikanska tennisspelaren och kommenterade på hans inlägg. Han lade till en skrattande emoji och kände inget behov av att utveckla omständigheterna eller Fritz synvinkel.

Andra tennisspelare straffade av ITIA för liknande problem

Den internationella myndigheten har redan infört stränga åtgärder när det gäller spelarnas engagemang i vadslagning och spel, i och kring sport. Efter att ha lärt sig om Ksenia Palkinas vadslagningsrelaterade aktiviteter förbjöd organisationen tidigare i år tennisspelaren från Kirgizistan i 16 år. Dessutom stängdes även den amerikanske tennisspelaren Adam El Mihdawy av på grund av anklagelser om uppgjorda matcher och har varit förbjuden att delta i matcher sedan april. Han blev nyligen avstängd i tre och ett halvt år efter att han erkände anklagelserna om uppgjorda matcher.

Det styrande organet har fått mycket uppmärksamhet sedan Simona Haleps avstängning för över en månad sedan. Under US Open testade tennisspelaren positivt för ett förbjudet ämne.

Håller du med om Fritz poäng om att ITIA gynnas när det gäller att bestraffa spelare och media olika?

RELATED ARTICLES

Mest populär