Friday, December 1, 2023
HemF1Amerikanska invalde Logan Sargeant avslöjar den kontroversiella Lewis Hamilton-säsongen som drev hans...

Amerikanska invalde Logan Sargeant avslöjar den kontroversiella Lewis Hamilton-säsongen som drev hans “barndröm”

Amerikas racingsensation kommer att ansluta sig till F1-rutnätet med Williams Racing nästa år. Logan Sargeant fick jobbet gjort under sin F2-säsong och säkrade tillräckligt med poäng för att förtjäna en superlicens och tävla på motorsportens höjdpunkt. Säsongens Formel 2-rookie berättade vad som inspirerade honom att fullfölja sin dröm om att tävla i F1 när han var liten.

USA har varit en växande hotspot för F1-fanatiker. Däremot har landet törstat efter att en USA-baserad förare ska gå med i nätet. Sargeant kommer att bli den första amerikanen på nätet att köra i F1 sedan Alexander Rossi 2015. Pojken från Florida berättar varför han bestämde sig för att satsa på F1 och hur han först fick ett intresse för sporten som barn.

Sargeant har haft en fantastisk rookiesäsong i F2 och förtjänat sin plats i F1. Otydligheten i kontraktssituationen för Nyck de Vries och Mick Schumacher kan ha hjälpt hans sak, men hans fantastiska prestationer har tvingat folk att ta honom på allvar.

När du pratade med GQ fick Sargeant frågan: “Vad fick dig att vilja fortsätta med det när du var liten?”

Till detta svarade han: ”För att det helt enkelt är motorsportens höjdpunkt. Det är där konkurrenskraften är som högst och där de bästa förarna i världen finns. Alla barns dröm är att nå toppen av vad de än gör, så jag skulle säga att det var det som lockade mig till det.

Dessutom tillade han, “Jag började titta på Formel 1 när Lewis [Hamilton] och Felipe Massa kämpade om mästerskapet 2008. Jag skulle vakna tidigt för att titta på loppen. Sedan flyttade jag till Europa, så tävlingarna var äntligen igång på en mer normal tid för mig.”

Även om säsongen 2008 inte var lika kontroversiell som 2021, så skapade det sista loppet i Brasilien uppståndelse bland folket. I sista kurvan på sista varvet gick Lewis Hamilton om Timo Glock för att ta P5 och rycka mästerskapet från hemmahjälten Felipe Massa med 1 poäng.

Även om han är brasiliansk hedersmedborgare nu, var Hamilton inte alltid på så god fot med de brasilianska fansen, särskilt efter det brasilianska GP 2008. Dessutom var Timo Glock, som Hamilton passerade för att få sin första titel, tvungen att eskorteras av polis till flygplatsen eftersom han hade fått en hel del hatbrev.

Williams värvning Logan Sargeant är redo för Formel 1-testet

Efter en framgångsrik rookiesäsong i F2 kommer Logan att försöka ta med sig sin rika form till F1. Amerikanen är en av de hetaste F1-prospekterna, och Williams hoppas kunna utnyttja sin fulla potential. Dessutom är Sargeant redo att starta ett nytt karriärkapitel med de niofaldiga konstruktörsmästerskapen.

En amerikansk förare tillbaka i F1 🇺🇸💪

Välkommen, @LoganSargeant 🤝#F1 @WilliamsRacing pic.twitter.com/AvDhLo8Hvu

— Formel 1 (@F1) 22 november 2022

Sargeant sa: “Jag har förberett mig så gott jag kan för att bli den bästa föraren jag kan vara. Förhoppningsvis kan jag representera dem väl och göra dem stolta, men jag känner inte att det är någon extra press.”

Han sa vidare, “Jag känner att jag har haft en bra tre eller fyra månader av uppbyggnad och vet att det är en möjlighet. Jag känner inte att det går för snabbt, jag känner att det är rätt och jag är superglad över att komma igång.”

Sargeant nämnde också att FP-sessionerna med Williams har gett honom självförtroende att ta sig ur sin komfortzon. Jost Capito, Williams VD, är också glad över att arbeta med det unga underbarnet.

Efter att ha gjort avtryck under sin debutsäsong i Formel 2 kommer Sargeant att hoppas på detsamma i Formel 1. Tror du att amerikanen kommer att göra ett bra intryck under sin rookiesäsong?

RELATED ARTICLES

Mest populär