Saturday, January 28, 2023
HemNFLAmerikansk medborgarrättsaktivist fördjupar sig i Deion Sanders lämnar HBCU för ett mer...

Amerikansk medborgarrättsaktivist fördjupar sig i Deion Sanders lämnar HBCU för ett mer lukrativt jobb i Colorado

Trots att han tog farväl av sin lysande NFL-karriär råkade Hall of Famers hörnback Deion Sanders alltid förbli en stjärnattraktion i medievärlden. Nyligen skapade hans flytt från Jackson State till Colorado Boulders mycket oväsen. Men medborgarrättsaktivister som Al Sharpton motiverade sitt drag genom att be fansen att begränsa sin kritik.

Deion Sanders förändrade hela HBCUs landskap efter att han skrev på med Jackson State 2020. Att få en huvudtränare av hans kaliber var nästan omöjligt; Sanders gjorde dock ett historiskt drag som drastiskt förändrade perspektivet för fansen och tränarstaben.

Medan många kritiserade honom för hans beslut, stödde få av dem flytten. Medborgarrättsaktivisten Al Sharpton råkade vara en av dem. Han tror att en person behöver göra personliga val någon gång i sin karriär.

Al Sharpton säger till TMZ Sports Deion Sanders hade all rätt att lämna Jackson State för Colorado tidigare denna månad. https://t.co/cjiaO0Y91R

— TMZ (@TMZ) 12 december 2022

“Jag tror att många av oss var så stolta över att han var på en HBCU att vi glömmer att människor fattar personliga beslut. Och de har rätt att göra det.” sa Sharpton.

“Han har gått vidare, och jag tror att vårt jobb är att se till att Jackson State och andra fortsätter på samma nivå”, tillade han och förklarade behovet av att upprätthålla farten. Under sin tid på tre år höjde han statusen för detta universitet och hjälpte dem att vinna back-to-back konferensmästerskap.

DYK DYPARE

I år uppnådde JSU Tigers sin första obesegrade rad någonsin och överträffade sina motsvarigheter med stor marginal. Som ett resultat irriterade hans plötsliga avgång fansen, som ropade ut veteranen och anklagade honom för att han plötsligt lämnade samhället.

Deion Sanders beskriver sin nya spelning som en kallelse från Gud

Under hela sin idrottskarriär har Deion Sanders satt ett oklanderligt spår i amerikansk historia. Mer än hans atletiska hjältemod hänvisar fansen till Coach Primes storhet som hans moraliska värderingar och tankar. Förvisso den som lutar åt gemenskap och välfärd.

Efter att ha tagit det här jobbet beskrev Sanders det som en kallelse från Gud och förklarade sin lycka över att bli associerad med ett nytt universitet. “Det är mitt jobb och mitt yrke och min verksamhet, och min dröm, att föra dig tillbaka dit du vet att du borde höra hemma,” sa Sanders till reportrarna.

Även om Boulders för närvarande är ett av de sämst presterande lagen, kommer Sanders ankomst definitivt att lyfta moralen. Under de kommande veckorna kommer nätanvändare att få veta mer om det här problemet eftersom det är en berättelse under utveckling, och Coach Prime har redan påbörjat sin rekryteringsprocess online.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär