Monday, December 11, 2023
HemNBAAmerikansk fånge i Ohio skriver ner stöd för Brittney Griner: "Du har...

Amerikansk fånge i Ohio skriver ner stöd för Brittney Griner: “Du har en Venus-och-Serena, Mike Tyson-liknande styrka för att övervinna vad som helst!”

Brittney Griner har nyligen påbörjat sitt nioåriga straff i straffkolonin IK-2 i ryska Mordovia. WNBA-stjärnan hanterar potentiellt några av de svåraste förhållandena i världen. I mordovianska straffkolonier är tvångsarbete, undernäring och övergrepp från fångvaktare extremt vanligt. Samtidigt har den amerikanska regeringen arbetat för att säkra frigivningen av Griner när hon anpassar sig till de fruktansvärda förhållandena i sin straffkoloni. Mitt i tillståndet av besvikelse har en amerikansk fånge i Ohio skrivit ett öppet brev till Brittney Griner för att visa sitt stöd och ge den oroliga idrottaren några användbara råd.

Ohio-fången vid namn Jason Goudlock avtjänar ett långt straff på 34 år för grovt rån och grov misshandel. Redan 2014 fick Goudlock uppmärksamhet i media efter hans överraskande brev till Ohio Parole Board. Han begärde villkorlig frigivning för att kunna se LeBron James spela för sitt hemmalag Cleveland Cavaliers igen. Under tiden kommenterade Griner också sin unika begäran som ledde till mer offentlig uppmärksamhet.

Amerikansk fånge råder Brittney Griner att hitta styrka

Under de tuffa tiderna för Brittney Griner skrev Goudlock att han var oroad över de orättvisor hon utsattes för i Ryssland. Han erbjöd WNBA-stjärnan solidaritet och rådde henne att förbli stark som Sydafrikas förre president Nelson Mandela.

Vidare försökte Jason Goudlock påminna Brittney Griner om hennes inre styrkor. Goudlock skrev, “Som jag själv är du en stark person och en fenomenal idrottsman, och jag vill påminna dig om att du har en inre, glödande röd, Venus-och-Serena, Mike Tyson-liknande styrka för att övervinna vad som helst!”

Det mångårige LeBron James-fanet rådde Griner att leta efter styrka inom sig själv. Han föreslog också BG att hitta henne “på strömbrytaren” och göra vad som behövs för att skydda sig själv.

Vad sa Griner om Goudlock?

Jason Goudlock gjorde en förfrågan till Ohios villkorsnämnd och bad om en möjlighet att se LeBron James spela. Griner tillfrågades om hennes åsikt om Goudlocks vädjan. WNBA-stjärnan verkade dock inte hålla med om den unika begäran om villkorlig frigivning. Istället sa hon: “Ge honom en tv, i cellen. Ge honom en TV i cellen åt honom.”

Goudlock påminde Griner om hennes kommentarer från 2014 i brevet. Han hävdade också att den allmänt publicerade kommentaren från Griner rapporterades “utanför sammanhanget” av många mediakällor.

Men trots svårigheterna tidigare passade Goudlock på att visa sitt stöd till Brittney Griner och hoppades att hon snart skulle bli fri.

RELATED ARTICLES

Mest populär