Thursday, November 30, 2023
HemTennisAmerican Tennis Legend drar paralleller mellan Novak Djokovic och Rafael Nadal när...

American Tennis Legend drar paralleller mellan Novak Djokovic och Rafael Nadal när Australian Open kommer allt närmare

Novak Djokovic och Rafael Nadal är två ledande spelare när det kommer till grand slam-titlar i tennis. Nu när ATP-säsongen är över ser tennisfansen redan fram emot nästa år, som börjar med Australian Open. Tennisexperter har redan delat med sig av sina favoriter för den första slammet, med en amerikansk legend som gör jämförelser mellan Djokovic och Nadal för att göra sitt påstående.

Tillsammans med den fyrfaldige grand slam-mästaren, delade andra tenniskunniga även namnen på sina favoriter till vinnaren av slam i Melbourne. Deras åsikter var inte mycket olika, men den amerikanska legenden gav ett exempel för sitt påstående.

Amerikansk legend gör en jämförelse mellan Novak Djokovic och Rafael Nadal

Jim Courier, en fyrfaldig grand slam-mästare, gjorde sitt val samtidigt som han gjorde en jämförelse mellan Djokovic och King of Clay. “Att spela mot Novak i Australien blir nästan detsamma som att spela mot Rafa på Roland Garros. Rafa 14 gånger på smutsen, i Australien, det är tio gånger för Novak, och han visade oss ingenting idag eller den här veckan som kommer att avskräcka, jag tror att någon av oss, från att tänka så, förklarade Courier.

ATP Finals 2023 är över, och tennisspelare kommer att få ett stort uppehåll innan nästa turnering börjar 2024. Spelarna kommer att få en chans att värma upp innan de kliver in i årets första grand slam. Tennisanalytiker har redan börjat lägga sina satsningar, och Novak Djokovic är favoriten av alla på Tennis Channel.

Roger Federers tidigare tränare tar ett “försiktigt optimistiskt” tillvägagångssätt när Rafael Nadal siktar in sig på en comeback 2024

De återstående medlemmarna i panelen, Andy Roddick och Nick Kyrgios, valde också den 24-faldiga grand slam-mästaren som sin favorit att lista Australian Open-trofén. Eftersom Courier använde Rafa som ett exempel för att förklara sitt val, använde han en annan spelare för att prata om Rafas återkomst.

Jim Courier oroade sig över Nadals återkomst

Tennis Hall of Famer Jim Courier uttryckte sina reservationer angående den 22-faldiga grand slam-mästarens comeback till ATP-touren. När Rafael Nadal närmar sig sin comeback nästa säsong, minns Jim Courier ett dåligt drag som Roger Federer gjorde 2021. Hans gamla schweiziska landsman, Nadal, tog en paus från tävlingsmatcher under gräsplanssäsongen 2020.

Federer återvände till banan nästa säsong, i mars, men han belönades inte för sina ansträngningar. Back-to-back dåliga prestationer i olika evenemang för den 20-faldiga Grand Slam-mästaren förstörde hans momentum och förstörde hans tankesätt. Även om det så småningom ledde till att han gick i pension, måste vi se strategin med vilken Rafa återvände till sporten.

RELATED ARTICLES

Mest populär