Tuesday, February 27, 2024
HemOlympicsAmber Glenn, 10 år av svårigheter och strider senare, vinner amerikansk titel...

Amber Glenn, 10 år av svårigheter och strider senare, vinner amerikansk titel i en teateravslutning

I sin skridskoresa har Amber Glenn haft flera motgångar. 2023 fick hon sin första chans att synas i VM-finalen i skridsko. Efter en uppsjö av misslyckade försök och hjärtesorg, hade den 24-åriga skridskoåkaren ignorerat sin rädsla för covid-19 och deltagit för att få plats i den tävlingen. Amber Glenn kunde dock inte registrera sin bästa form där ute, trots att hon tjänade ett lagguld. I tidigare försök hade situationen varit värre för henne, eftersom Glenn inte kunde få en sista inkallning för laget. Så, för en före detta junior nationell mästare, gjorde prestationerna inte rättvisa åt namnet.

Amber Glenn hade en flik på hennes dystra CV som ofta kom till korta inför den nationella mästaren Isabeau Levito. Ändå hade hon en chans att bevisa sin duglighet. Januari 2024 var hennes professionella katalysator.

Snittet av Amber Glenns fock regerar

Den 26 januari tog Amber Glenn USA:s nationella titel i konståkning och besegrade den regerande mästaren Isabeau Levito. Så till slut var det ett ganska känslosamt ögonblick för henne, att ha varit utan någon större titeluppnående på så många år. Det var vad hon sa i mötet efter matchen. X-handtaget från NBC Olympics och Paralympics noterade dessa kommentarer och gav en tillfällig glimt av mötet. Den passande bildtexten medgav, “‘Jag vet att jag har så mycket mer kvar i mig.’ Amber Glenn om vad att vinna sin första amerikanska nationella titel betyder för henne”. Dessutom, i den publicerade videon, kunde man höra den tårögda skridskomästaren säga, ”För 10 år sedan blev jag Junior och en värld av förväntningar ställdes på mig och det krossade mig. Så att nu komma tillbaka 10 år senare och ha det här är helt otroligt.”

“Jag vet att jag har så mycket mer kvar i mig.”

Amber Glenn om vad att vinna sin första amerikanska nationella titel betyder för henne. #PrevagenUSChamps pic.twitter.com/3gU2OBSWPt

— NBC Olympics & Paralympics (@NBCOlympics) 27 januari 2024

Den glädjen över prestation var ganska synlig i hennes ansikte efter att ha blivit seniormästare. Tävlingen förblev ett vittne till LSU-åkarens aldrig döende attityd. I andra halvan av finalmötet i fredags fick Amber smälta fel i två hopppass. Men snart dök hon upp för att behålla sin mojo. Så småningom hjälpte det henne att ta fram Levito på tredje plats och behålla sig själv i kajen för framtiden.

Framtiden kommer att längta efter att bevittna mer

I samma intervju hävdade Amber Glenn, “Jag vet att jag har så mycket mer kvar i mig”. Det gav en inblick medan OS är i samma kalenderår. Så denna seger satte henne i en ultimat kaj för att tävla i världsmästerskapet i skridsko i mars. Detta kommer att vara texanarens fjärde test i rad som dyker upp på världsmästerskapsplattformen. Dessutom skulle det ge henne kvalmärket för OS i Paris.

Läs mer: UC Berkeleys konståkningssensation öppnar upp om tränarlösa kamper på ett hjärtligt sätt

Efter att ha besegrat den största rivalen, skulle Amber Glenn säkert se upp till det för att omvandla sin OS-chans. Det finns många fler otvivelaktiga lagrar som väntar på detta fenomen. Hon är redo för storhet och med denna start på det nya året. Det har redan cementerat henne på en bestämd väg i kommande.

Inlägget Amber Glenn, 10 Years of Hardships and Struggles Later, Wins US Title in a Theatrical Finish dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär