Sunday, December 10, 2023
HemBoxing"Amatörboxning ruttna till kärnan": "Heartbroken" irländsk boxare vinner support från fans när...

“Amatörboxning ruttna till kärnan”: “Heartbroken” irländsk boxare vinner support från fans när han lider stort över länders politiska hållning

Amatörboxare Kian Hedderman är hjärtbruten. Limerickbon, med ett amatörrekord på 12 vinster mot 3 förluster, drabbades av en stor omsvängning. Hans fel; den första matchen skedde mot en rysk boxare. Hedderman var en del av ett 15-starkt irländskt lag som deltog i 2023 EUBC European U22 Championships Förberedelser. Det äger rum i Budva, Montenegro. Med start den 10 november kommer turneringen att pågå till den 20 november.

På sitt Instagramkonto hällde den 20-årige boxaren ut sitt hjärta. Han sa, “Jag är absolut hjärtbruten svårt att säga att min europeiska dröm har tagit slut innan den började.” Han tillade vidare, “På grund av att Irish Institute of Sport och den irländska regeringen har dragit tillbaka alla irländska boxare för att tävla mot Ryska federationen om de lottas, och tyvärr, av 15 irländska lagboxare, var jag den första och enda boxaren som blev lottad. Ryssland utanför hela Europa.”

Kian Hedderman kommer tillbaka!

Genom att tacka alla sina välönskare, vänner och sponsorer lovade Hedderman att han skulle resa sig från bakslaget. Med saknad för ord kände han att hans boxningskarriär var i spillror. Han berättade att han inte har någon aning om var det tar vägen härifrån. Strax efter att han skrivit inlägg samlades en ström av följare för att muntra upp den unge boxaren.

Följande användare, som försökte motivera den unge boxaren, betonade att amatörboxning kan vara korrupt till kärnan. Därför borde han inte låta det få honom att falla: ”Håll huvudet uppe, kompis; amatörboxning (är) ruttet till kärnan. Låt det inte få dig ner..” Nästa användare sa att det bara är ett kort bakslag. I slutändan lönar sig uthållighet. Kian Hedderman borde vara stolt över vad han åstadkom och gå vidare till nästa strid: “Tillfälliga bakslag (och) hårt arbete lönar sig, grabben. Vidare till nästa; håll huvudet uppe, mästare.”

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Kian Hedderman (@kianhedderman)

När nästa fan kallade det fruktansvärt sa han också till Hedderman att förbli självsäker. Enligt deras åsikt är han en av de bästa boxarna i landet, och hans tid kommer definitivt: “Ah, det är grovt, Kian. Håll huvudet högt; du är en av de mest begåvade boxarna i landet; din tid kommer.” Följande användare fortsatte med den motiverande berättelsen och sa åt den unga irländska boxaren att fortsätta kämpa. Han har äkta grus och kommer att komma starkare än någonsin ur detta

Äntligen, en mild själ, detta fan inlevde hur tufft det måste ha varit för Kian Hedderman. Han måste dock hålla på. Det finns många möjligheter där ute, och hans tid kommer. Det som hände var bara ett tillfälligt hinder: “Att jobba dag ut (och) dag in för detta, jag känner med dig, son, men din tid kommer snart, mycket mer att tävla om bara en gupp på vägen.”

Tidigare hade Kian Hedderman berättat om hur ett fantastiskt träningsläger lämnade honom i bästa form. Han hade offrat mycket för att bli bäst i Irland. Därför förväntade han sig inget annat än en medalj i den europeiska turneringen.

Tuffa val för en ung boxare

Som delas av Irish Boxing.com, enligt Irish Athletic Boxing Association (IABA) direktivet, “Alla som valts ut att representera sitt land i turneringen, att de måste dra sig ur om de drar boxare från Ryssland eller Vitryssland.” Dessutom påpekade portalen att boxarna, enligt rykten, har kommit överens om regleringen kontraktuellt. I Kian Heddermans fall var han den ende boxaren från det irländska laget som hamnade mot en rysk motståndare. Den senare vann till följd av walkover.

För boxaren kunde frustrationen ha förvärrats av det faktum att han bestämde sig för att hoppa över en jungfru medborgare Elitmästerskap till förmån för europeiska U22. Men möjligheten att representera Irland i en stor turnering var för bra för att missa. Mer så, med tanke på betydelsen av en medalj på europeisk nivå, skulle det ha gått långt för att säkra det nödvändiga ekonomiska stödet.

Kommer du ihåg något annat tillfälle då en situation på internationell nivå påverkade idrottares eller en idrotts framtidsutsikter? Vänligen dela detaljerna med oss ​​i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär