Monday, February 26, 2024
HemNBAAlperen Sengun placerad i Nikola Jokic och Joel Embiid's Ranks av Pistons...

Alperen Sengun placerad i Nikola Jokic och Joel Embiid’s Ranks av Pistons HC

Detroit Pistons är redo att möta Houston Rockets ikväll. Pistons tog sin historiska 28-matcher långa förlustsvit efter att ha slagit Toronto Raptors i den senaste matchen. Cade Cunningham sa efter matchen att han inte vill återvända till där de var och hoppas kunna fortsätta vinna fler matcher. Men Pistons har en stor utmaning framför sig i kväll. De kommer att gå head-to-head mot en av de mest talangfulla unga spelarna i ligan, Alperen Sengun.

Amerikas favoritvideo idag

Pistons huvudtränare Monty Williams hade mycket beröm för Sengun inför matchen och satte honom till och med i raden av Nikola Jokic och Joel Embiid.

Monty Williams fick mycket beröm för Alperen Sengun

Alperen Sengun har en breakout-säsong för Houston Rockets. Han leder Rockets i poäng och returer, med i snitt 21,1 poäng, 9,2 returer och 5,1 assist. Sengun har hjälpt Rockets att komma in i slutspelsbilden med ett rekord på 15-15. Hela ligan har märkt förbättringen i Senguns spel, och han börjar bli rankad bland de mest elitspelare i ligan. Pistons huvudtränare Monty Williams sa detta om 21-åringen, “Han kan vara den bästa post-up killen i ligan nu. Det är som Jokic, Embiid och honom.”

Det är en del beröm från den tidigare årets tränare. Embiid och Jokic är två av de bästa centern i ligan som har 3 MVP-troféer mellan sig. Att sätta en tredjeårsspelare i samma led som Jokic och Embiid är en stor ära för Sengun. Alperen har jämförts med The Joker under hela sin karriär på grund av deras liknande bygg- och spelstil.

Alperen Senguns upprörande ögonblick med Tari Eason ger hopp om “mästerskap” från 22-åriga Rockets Stars mamma

Är Alperen Sengun nästa Nikola Jokic?

När man bevittnar Alperen Senguns framväxt kan NBA World inte låta bli att jämföra honom med en ung Nikola Jokic. Sengun har en mycket liknande spelstil som den 2-faldiga MVP. Han är en 6’11 Center med fantastisk planvision och en hög basket IQ. Trots att han inte är särskilt atletisk dominerar Sengun sina motståndare med sin mångsidiga skicklighet och spelförmåga. Han börjar sakta göra sig ett namn och anses vara en av de mest talangfulla unga spelarna i NBA. Det var vad som hände med Nikola Jokic.

Jokic hade en långsam start på sin karriär, men hans karriär sköt i höjden under sin fjärde säsong. Han gjorde sitt första all-star-lag som 23-åring och har inte sett sig tillbaka sedan dess. Han är nu en 2-faldig MVP, en final MVP och en NBA-mästare. Om Senguns karriär utvecklas någonstans i närheten av Jokics, kommer han att bli en av de mest dominerande centren i ligan några år senare. Alperen Sengun kan mycket väl vara den moderna tidens Nikola Jokic.

RELATED ARTICLES

Mest populär