Tuesday, February 27, 2024
HemJo Nattawut"Allt om Muay Thai växer mer" - Jo Nattawut säger att Muay...

“Allt om Muay Thai växer mer” – Jo Nattawut säger att Muay Thai Fighters kan tjäna miljoner inom en snar framtid

“Smokin” Jo Nattawut har visat upp sina talanger på den globala scenen av ONE Championship i nästan sex år, och han tror att han är på rätt plats.

Amerikas favoritvideo idag

På US Primetime denna fredag ​​den 8 december, kommer den thailändska veteranen att välkomna Luke Lessei till kampanjen i en avgörande fjäderviktsmatch på ONE Fight Night 17: Kryklia vs. Roberts, som går ner i den ikoniska Lumpinee Boxing Stadium i Bangkok, Thailand .

Jo Nattawut och hans tankar om Muay Thai

Inför matchen kom Nattawut med sina tankar om Muay Thais växande popularitet i Nordamerika. Baserad i Georgien, tror han att strömmen har vänt för “konsten med åtta lemmar” i hans adopterade nation, och det kan inte dröja länge innan det når nivån för mer vanliga sporter som boxning och blandad kampsport.

“Du vet, på riktigt, nu växer Muay Thai i USA varje dag. Det växer så mycket. Allt om Muay Thai växer mer. Gymverksamheten. Alla företag om Muay Thai på grund av en sak – vissa tittar på MMA, och ibland blir de uttråkade. Ibland tittar de på boxning; de blir uttråkade. Men alla. När de tittar på Muay Thai, som, man, älskar de det. 90 % av dem, eller hur, säger Nattawut till Combat Press.

Läs mer: Adriano Moraes är inte imponerad av sin One: X-motståndare Yuya Wakamatsu – “He Won Some Fights With Ugly Performances”

“Du känner till UFC:s historia. De förlorar pengar, förlorar pengar, förlorar pengar tillbaka på dagen, eller hur? Men de fortsatte att trycka på, fortsatte att trycka på. Du får någon miljardär bakom dem, sedan knuffad. Och Muay Thai, om det fortsätter så här nonstop, kommer det att vara på samma nivå som boxning och UFC.”

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Jo (@jonattawut)

ONE Championship har varit en nyckelfigur i tillväxten av Muay Thai över hela världen. Införandet av 4oz-handskar i slagsmål har skapat spännande strider, och utslagningsfrekvensen är högre än någonsin tidigare.

Organisationen sänder till 190 länder och har satt “konsten med åtta lemmar” i framkant av många av sina evenemang, inklusive ONE Fight Night 17, som kommer att vara dess första helt Muay Thai-kort.

‘Smokin’ Jo tror att Muay Thai-kämpar kommer att ha tillräckligt med pengar i framtiden

När fler människor älskar sporten på grund av sådana ansträngningar, tror Nattawut att fighters kan ha lukrativa lönedagar i framtiden.

“Jag tror att under de kommande 10-20 åren kommer vi att se Muay Thai-krigare få betalt som $40 miljoner för en kamp. 50 miljoner dollar för en kamp under de kommande 10 till 20 åren. Om vi ​​fortsätter så är jag säker på att det kommer att hända, men vi måste fortsätta på det här sättet, sa han.

“Så vi måste behålla Muay Thai där för huvudevenemanget. Alltid. Om det är bra, lägg Muay Thai i huvudeventet eller MMA i huvudevenemanget i ett ETT evenemangskort, det är OK. Jag vill bara att folk ska se Muay Thai mer. Få fler ögon, få fler vyer. Så småningom kommer vi upp dit riktigt snabbt. Det är bara en spännande sport, och det är vackert slående. Det är inte slarvigt.”

Läs mer: “Jag är en Mixed Martial Artist. I’m Not a Muay Thai Fighter” – Demetrious Johnson öppnar upp på “Mind F” of a Fight Against Rodtang Jitmuangnon på ONE: X

Nyligen avslöjades det att EN Muay Thai världsmästare i flugvikt Rodtang Jitmuangnon är den högst betalda fightern i Muay Thai. Den thailändska superstjärnan tar förstaplatsen med god marginal och tjänar 300 000 USD per match.

Om Nattawuts förutsägelse för sporten är att tro, kommer “The Iron Mans” handväska att vara normen inom en snar framtid.

På frågan varför han tror att ONE kunde få detta att hända, hade 34-åringen detta att säga:

”Slagande på hög nivå. Det är allt. Bara en hög nivå av slående slag i världsklass som folk kommer att se i ONE Championship-showen.”

RELATED ARTICLES

Mest populär