Wednesday, February 21, 2024
HemTennisAllt du behöver veta om skidstugan där Jannik Sinners föräldrar arbetade

Allt du behöver veta om skidstugan där Jannik Sinners föräldrar arbetade

Hela tenniscommunityt firar den position som Jannik Sinner för närvarande befinner sig i. Dessutom har de utmaningar han har ställts inför, vare sig det är i form av en tuff match mot Novak Djokovic eller att hålla sig konsekvent med spelet, 2024 har sett Sinner i en helt okrossbart läge. Men vet du var hans resa till racketsporten började?

Jannik Sinners pappa, Johann Sinner arbetade som kock på en lokal skidstuga. Sinner, som påverkades av sin fars liv, utvecklade ett tycke för såväl skidåkning som tennis. Medan han fortsatte att jonglera mellan de två fritidsintressena då, var Ski Lodge i bakgrunden där allt började.

Talschlusshutte hut, skidstugan där Jannik Sinners föräldrar arbetade

Johann Sinner, far till finalisten Jannik Sinner i Australian Open 2024, tillbringade en avgörande del av sitt liv med att arbeta i den mysiga staden Sexten. Täckt av UNESCO:s världsarv, finns det en charmig skidstuga som heter Talschlusshütte Hut, som stolt står på 1 548 meter över havet. Det var där Johann jobbade som kock.

Jannik Sinners pappa är nu teamkocken: ”Min pappa jobbade i 40 år i köket, han började resa med mig från Indian Wells. Han gillar att laga mat för laget: det är hans liv och jag är glad. Jag lämnade hemmet när jag var 14, vi tillbringade för lite tid tillsammans, så vi försöker hinna med” pic.twitter.com/TqX9XCLZQq

— The Tennis Letter (@TheTennisLetter) 12 april 2023

Den unge italienaren, som nu befinner sig i en historisk fas i sin professionella karriär, fann sig fast mellan beslutet att satsa på skidåkning eller tennis. Medan hans far alltid var bekymrad över hans tennisinlärning, såg han till att 22-åringen valde sporten och gick vidare med den för att nå den position han är i idag.

Tillsammans med sin pappa, sin mamma Siglinde Sinner arbetade också nära sin far. Som servitris på samma resort stöttade hon inte bara familjen ekonomiskt utan såg också till att stödja den unga tennisstjärnan i alla aspekter av hans liv. Eftersom stjärnan ska spela sin sista match är det säkert att alla på Talschlusshutte Hut kommer att titta på hans match idag.

Efter att ha blivit utsatt för samma fråga gav Sinner ett tydligt svar och sa: “(Mina föräldrar) är hemma igen och de kommer att stanna hemma. Ja, klockan är 8:15 i Europa. Så, god morgon, killar. Men inte bara för min familj, jag tror för alla människor som står mig nära och sedan även alla italienska fans, det är alltid riktigt trevligt.”

När den stigande tennisstjärnan själv gav ett svar på frågan, verkar det som om han kommer att bli den ensamma vargen i sin avgörande match. Ändå, vad tycker du om skidstugan som såg Jannik Sinner växa?

Inlägget Allt du behöver veta om skidstugan där Jannik Sinners föräldrar arbetade dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär