Wednesday, December 6, 2023
HemTennis"Allt annat nu är en bonus" - Novak Djokovic blir känslomässig när...

“Allt annat nu är en bonus” – Novak Djokovic blir känslomässig när han uppnår “stora mål” på ett eftertryckligt sätt

Novak Djokovics obevekliga ansträngningar har gett resultat! Efter att ha blivit proffs 2003 hade den 36-årige serbiske tennisspelaren ett av de bästa åren på tennisbanan. För närvarande, som en 24-faldig Grand Slam-mästare som spelar i ATP-finalerna, har han uppnått en oförglömlig milstolpe att nå rankningen vid årets slut för en rekordstor 8:e gång.

Men vet du att denna prestation var mycket viktigare än många andra triumfer och därför fylld av känslor för serbern? Efter att ha vunnit sin första omgångsmatch mot Holger Rune, delade världens främsta tennisspelare ett passionerat uttalande om att uppnå det otänkbara.

Novak Djokovic öppnar upp om att ta sig till #1-rankingen vid årets slut

Efter att ha vunnit Paris Masters och varit dominerande på tennisbanan är det dags för den serbiske tennisspelaren att få vad han förtjänar. Djokovic kommer nu att avsluta tennissäsongen 2023 genom att rankas som nummer 1 efter sin seger i första omgången i ATP-finalen. Den 24-faldiga Grand Slam-mästaren blev lite känslosam efter att ha vunnit matchen och säkrat sin position.

I en intervju efter matchen pratade Djokovic om vikten av förstaomgångsmatchen som han vann mot Rune. “Betydligheten av kvällens match… om jag vann skulle jag ta mig till #1-rankingen. Det betyder mycket. Man kunde se att det var mycket känslor på banan. Jag kunde känna det. Jag var sugen på att vinna ikväll och få bort den apan från ryggen. Jag vann Paris, vilket satte mig i en mycket bättre position rankingmässigt.”

Detta är åttonde gången som han kommer att avsluta året bekvämt på första plats. Dessutom kommer han nu garanterat att ha en 400:e karriärvecka på nummer ett på ATP-rankingen efter turneringen, vilket ger en minnesvärd avslutning på året. Tillsammans med det antydde han också sin tillfredsställelse med hur han hade uppnått en betydande milstolpe.

Han sa: “Ett stort mål har uppnåtts. Allt annat nu är en bonus.” Vad är målet som den 24-faldiga Grand Slam-mästaren pratade om? Låt oss ta en titt på serbens årets mål, som den världsledande tennisspelaren avslöjade.

När Djokovic avslöjade sitt årets mål

Även efter att ha vunnit 3 av 4 Grand Slam-turneringar och tagit flera ATP-titlar, har Djokovic tankarna på något annat. För några dagar sedan, i en intervju med ATP-media, berättade Djokovic om det stora målet han måste uppnå innan året är slut. Han sa: “För mig är det största målet just nu att avsluta säsongen som nummer 1-spelare i världen, så förhoppningsvis kan jag vinna det. Jag behöver en seger, så förhoppningsvis händer det.”

Att uppnå det han hade för avsikt att göra – att avsluta året som världsetta – och sedan bli känslomässig var något som visade hans sanna känslor för sporten – hans engagemang och beslutsamhet på banan. Vad tycker du om att Djokovic uppnår sina slutmål för året? Tror du att han kan vinna titeln i Turin också? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär