Saturday, December 9, 2023
HemSoccer"Alla ville kopiera honom" - När Lionel Messi hyllade "särskilda" Pep Guardiola...

“Alla ville kopiera honom” – När Lionel Messi hyllade “särskilda” Pep Guardiola för en unik coachinställning

Lionel Messi hade sin bästa säsong i FC Barcelona under manager Pep Guardiola. Många gånger har argentinaren kopplats till Manchester City med hänvisning till en möjlig återförening. I en intervju nyligen höll inte Inter Miami-ikonen tillbaka medan han hyllade spanjoren. Vinnaren av 8x Ballon d’Or hävdade att han hade träffat “många Guardiolas” under hela sin karriär samtidigt som han förklarade hur annorlunda strategin presenterades för dem i Barcelonas omklädningsrum.

Manchester City-chefen har också hyllat Lionel Messi i de tidigare intervjuerna. Därför finns det en enorm mängd ömsesidig respekt mellan de två ikonerna för det “vackra spelet”.

Lionel Messis beundransord för Pep Guardiola

Pep Guardiola har aldrig sagt något dåligt om Lionel Messi. På frågan om hans förutsägelse om Ballon d’Or i år, gav han idén att ge en till Erling Haaland och behålla den andra reserverad för argentinaren. De båda har enorm respekt för varandra från sin tid i Barcelona. Nu, i en intervju, har Lionel Messi kallat Pep Guardiola för en speciell tränare i fotbollsvärlden.

Han sa,” Guardiola gjorde mycket skada på fotbollen. Det verkade så enkelt och lätt att alla ville kopiera honom. Jag träffade många Guardiolas runt omkring. Det är då du inser. Pep är speciell i att förbereda varje spel och kommunicera med spelarna, på det sätt som han gav oss strategin”, översatt av Google Translate. Dessa rader visar verkligen den enorma mängden beundran de har för varandra som spelare och manager.

Respekten har dock funnits sedan de gyllene dagarna i Barcelona. Lionel Messi vann många troféer och nådde toppen av sin karriär under Pep Guardiola. Låt oss rulla tillbaka kalendern till ungefär ett decennium sedan.

Lionel Messi och Co. under Pep Guardiola var nästan oslagbara. Spanjoren såg till att han maximerade kapaciteten hos La Pulga. Statistiken för Lionel Messi visar bevis på att han började bli den bästa spelaren i världen under ingen mindre än Guardiola.

Pep Guardiola styrde Lionel Messi under perioden 2008-2012. Under dessa 4 år gjorde argentinaren 211 mål och gav 94 assist på 219 matcher. Han hade också en glänsande troféuppvisning med den spanska managern. Han vann 4 Ballon d’Or-titlar och 2 Golden Boots. Med klubben vann han 14 troféer som inkluderade 3 La Liga-troféer, 2 Champions League-titlar, 1 klubb-VM och 1 UEFA Super Cup.

De lyckades även vinna en treble under Peps första säsong som manager. Detta var också den första diskanten i Barcelonas historia. Under nästa säsong slog de sitt eget diskantrekord och vann sextuppeln som är sex troféer på en säsong.

Skulle Pep Guardiola och Lionel Messi kunna ha vunnit dessa troféer utan varandra? Låt oss veta dina tankar i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär