Saturday, December 9, 2023
HemF1"Alla hatar F1-loppet": Las Vegas GP:s misslyckade trafikåtgärder möter invånarnas vrede

“Alla hatar F1-loppet”: Las Vegas GP:s misslyckade trafikåtgärder möter invånarnas vrede

När det kommer till de bästa städerna för underhållning finns det utan tvekan inget annat ställe som kan toppa den listan än Las Vegas. Och det kommer med många förmåner för invånare som har kunnat leva den amerikanska drömmen och arbeta i Las Vegas underbara liv och rörelse bland höga hotell och turistfyllda kasinon. Men när Formel 1 bestämde sig för att lägga till Sin Citys lista över megaevenemang, förutsåg de inte hur mycket motreaktion planeringen för evenemanget skulle få.

Med över 500 miljoner dollar spenderade på det inledande Las Vegas Grand Prix och ytan på gatukretsen, förväntar Liberty Media en stor avkastning på investeringen. Men ogillandet och motståndet från Sin City-gemenskapen utgör ett stort hot mot framtiden för Vegas GP på remsan innan den ens har börjat. Men ropet från de lokala skattebetalarna om det stora besväret har nått en kokpunkt.

Las Vegas GP förvandlas till en “mardröm” för Sin Citys invånare

Mot bakgrund av den utbredda kritiken från familjer och turister som vill uppleva Las Vegas hur det alltid har varit, intervjuade Jalopnik över 15 personer som påverkades av Vegas GP på ett eller annat sätt. Den vanliga åsikten var ganska skrämmande och det är inte vad Liberty Media i F1-gemenskapen vill höra om vår älskade sport, men verkligheten begränsar uppriktigt sagt lokalbefolkningen i deras dagliga liv. “Livet som jag kände det slutade när bygget började,” sa den lokala författaren Lisa Lindell till Jalopnik.

En annan lokalbefolkning vid namn Celeste gjorde inga slag när han kastade ljus över vanligt folks svåra situation i kölvattnet av den storslagna händelsen, “Frustrationen, besväret och det uppenbara föraktet för invånare som bor i Las Vegas är uppenbart av bristen på information och samordning med alla utom initiativtagarna till denna utställning.”

Arbetarna var oroliga över hela situationen, men det har inte varit bättre för turister, med en turist på två veckors semester till Vegas som sa till Jalopnik: “Allt du läser om att trafik är en mardröm kunde inte vara mer sant. Många körfältsbegränsningar på Strip gör den omöjlig att resa.”

Inte ens intervjuarens familj lämnades oskadda från trafikstockningskaoset som uppstod på grund av återuppbyggnaden, tillade hennes mamma,Alla hatar F1-loppet. Han hämtade en kvinna som lämnade jobbet på Sphere i går kväll. Hon betalade två timmars lön för att komma hem eftersom bussen skulle ha tagit nästan fem timmar med all omläggning och trafik.”

“Tillhör inte bara lokalbefolkningen” – det finns två sidor av varje historia

Även om Las Vegas GP står inför allvarliga motreaktioner, är det inte nytt för bilmässor att ha en fantastisk tid i Sin City. Fråga bara Drake Donovan från Car Show Life, som deltar i en av de största bilmässorna i världen, SEMA 2023. Han talade om det goda dessa evenemang gör för lokalbefolkningen trots problem, “Las Vegas Strip är en av de platserna i Amerika som inte bara tillhör lokalbefolkningen”, sa Donovan. “Det är så välkänt för så många utomstående att vi alla känner en känsla av ägande av det, men jag hoppas att det finns en fördel som lokalbefolkningen kan dra nytta av alla besvär de har utstått.”

Bilentusiasten fick sällskap av Formel 1:s stora plan för Vegas GP av en lokal som föredrog att vara anonym enligt Jalopnik, “En handfull högljudda människor vill skylla på F1 för det fruktansvärda tillståndet på våra lokala gator. F1 spenderar 90 miljoner dollar för att renovera en stor del av Las Vegas Boulevard som inte har asfalterats på mer än 20 år. (Serien) kommer att använda denna trottoar i tre dagar. Resten av året gynnas länet.”

Det är säkert att säga att även om det mesta av kritiken mot Las Vegas GP har svarat för trafikstockningar och ökad restid, om loppet ger adekvat rikedom och möjligheter för lokalbefolkningen kan det bara vara värt allt besvär de har fick utstå. Svaret kommer med tiden.

RELATED ARTICLES

Mest populär