Wednesday, February 28, 2024
HemBarcelona"Alla dåliga och negativa saker" - Robert Lewandowski erkänner att han kände...

“Alla dåliga och negativa saker” – Robert Lewandowski erkänner att han kände sig mentalt och fysiskt svag under en fruktansvärd säsong för FC Barcelona

Robert Lewandowski har legat i svacka ganska länge. Till skillnad från förra säsongens framgångar går det ganska långsamt för den polske anfallaren den här gången. När den före detta Bayern München-utmärkelsen fortsätter att få kritik för sina svaga prestationer, avslöjar Lewa uppriktigt alla negativa saker som “ackumulerats”, vilket bidrar till en dålig svaghet.

Från att ha blivit en skyttekung i La Liga under sin debutsäsong med imponerande 23-mål till att bara göra 8 mål den här säsongen, verkar “The Body” ha tappat gnistan. 35-åringen har dock en förklaring till sin nedåtgående bana. I en exklusiv intervju med Foot Truck sa Robert Lewandowski: “2023 var det ett ögonblick då jag kände mig, inte bara mentalt utan också fysiskt svagare. Alla dåliga och negativa saker verkade komma samman i ett ögonblick. Allt hopade sig.”

Det verkar ha gått ur spår för Robert Lewandowski i många aspekter av hans spel, vilket verkar ha haft en djupgående effekt på hans sportprestationer. Noterbart är att katalanen nr 9 har gjort bara 13 mål och 6 assist på över 30 matcher i alla tävlingar hittills. Även om hans sista mål kom under den senaste Copa del Rey RO16-drabbningen mot Athletic Club, har han ännu inte hittat nätet i La Liga sedan den 10 december, då han gjorde mål mot Girona.

Pressen fortsätter att byggas upp på Lewandowski, som förblir i det negativa rampljuset, precis som sin klubb FC Barcelona. Faktum är att en veteran från Real Madrid frimodigt hävdade att han svikit Xavi!

Fabio Capello känner att Xavi saknar den Robert Lewandowski vi har känt

Under en nyligen intervju med Marca ifrågasattes Fabio Capello om kritiken Xavi har mött trots att han vann La Liga och Supercopa de Espana förra året. Intressant nog svarade han kortfattat: “Det händer alltid. Lewandowski sviker honom (Xavi) lite, han är inte densamma som förra året, och det är viktigt.”

LÄS MER: “Xavi lämnar för att…” – Verklig anledning bakom FC Barcelona-chefens avgångsmeddelande – rapporter

Samtidigt som han betonade att Robert Lewandowski inte är besläktad med en anfallare som Erling Haaland, som gradvis förbättras på grund av sin ungdomlighet, påpekade den italienske managern: “Xavis största problem i Barcelona är att han saknar Lewandowski, som inte spelar på den nivå vi känner till. honom att vara på.” Med säsongen fortfarande på gång, låt oss hoppas att Lewa tar fart. Annars kan det gå ännu längre utför härifrån för veteranen.

Inlägget “Alla dåliga och negativa saker” – Robert Lewandowski erkänner att han känner sig mentalt och fysiskt svag under en fruktansvärd säsong för FC Barcelona dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär