Den avskaffade tenniskalendern 2020 har behandlat många nya förändringar. När Cincinnati Open flyttar till Flushing Meadows, turneringar som äger rum bakom de stängda dörrarna med COVID-19-åtgärder och evenemang som sänker sina prispengar, har tennis 2020 sett extremiteter.

Med säsongens gardin om några dagar framöver är arrangörerna mitt i förberedelserna för 2021-säsongen. För tennisspelare och fans är januari månad ganska synonymt med den australiensiska nationen Australien.

Alla proffs och deras team är vana att resa i Australien under januari månad. Men år 2021 bland alla restriktioner och nya normala konventioner, Tennis Australien har beslutat att hålla alla tennisevenemang i den viktorianska huvudstaden Melbourne.

Följaktligen kommer alla spelare att karantäneras i två veckor i bubblan som ligger i tennis globala huvudstad i Melbourne, genom att undvika mammuttur i Australien.

Australisk tennisevenemangsplanering

Roger Federer
Melbourne AUS – 25 januari 2012 – Melbourne Park: (L till R) ESPN-tennisanalytiker Darren Cahill, Roger Federer från Schweiz och före detta tennisspelare Rod Laver under den 100: e iscensättningen av Australian Open.
(Foto av Ben Solomon / ESPN) – 201201_JAN_AOTENNIS_SOLOMON_1741.JPG –

Generellt hålls i januari ATP Cup, Adelaide, Brisbane och Hobart International, ASB Classic och Australian Open i Oceanien. Och i år, med under pandemins filt, kommer alla händelser att flyttas till staden Melbourne, som är hem för den prestigefyllda Aussie Slam.

Under 2021 kommer dock inte Adelaide, Brisbane och Hobart att sättas upp. Den konkreta planen och schemat för alla händelser har ännu inte släppts.

Tennisspelarna kommer personligen att bjudas in av den australiensiska regeringen under en period av 5 veckor för att besöka ölandet. Inbjudan skulle hjälpa dem att resa till Australien utan krångel.

”Vi accepterar helt och hållet att alla som kommer från utlandet måste ha två veckor i karantän. Vad vi försöker komma överens om är att vi skapar en karantänmiljö. Där kan de träna och gå mellan hotellet och domstolarna under de två veckorna, ” sa Craig Tiley, VD för Tennis Australian.

Läs också – “That Won’t Happen” – Australian Open 2021 föreslår att slappna av stränga karantänåtgärder

Roger Federer - Australian Open Tennis 2020
Roger Federer från Schweiz i aktion under sin Mens Singles kvartsfinalmatch mot Tennys Sandgren i USA på dag nio i Australian Open 2020 på Melbourne Park i Melbourne, Australien. (Foto av Fred Lee / Getty Images)

Tidigare Aussie Major-mästare, Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Serena Williams och Naomi Osaka har meddelat att de deltar i Australian Open 2021.