Friday, December 1, 2023
HemNASCAR"All Ready" Kyle Busch avfyrar direktvarning mot NASCAR Rivals inför efterlängtad comeback-säsong

“All Ready” Kyle Busch avfyrar direktvarning mot NASCAR Rivals inför efterlängtad comeback-säsong

15 år – det är en femtedel av hela NASCARs historia. Och det är också hur länge Kyle Busch tjänade laget på Joe Gibbs Racing. Han är och ska förbli, en genuin legend i lagets historia.

Det skulle inte vara för långsökt att anta att Kyle Busch skulle ha velat att de 15 åren skulle bli 20, eller kanske till och med 25 år. Men saker och ting kunde inte gå enligt hans planer, tyvärr.

Bakslaget kom först genom Mars & Wrigley, som avbröt hans sponsring. The Candyman, som han kallades, hade varit med i företaget under samma period på 15 år också. Ett utdraget men orubbligt samtal om kontraktsförnyelse följde sedan. Stämningen blev så giftig att det fanns en del av den som också kom utanför mötesrummets privata sfär.

Till slut visade laget utgångsdörren för den 2-faldiga cupserievinnaren. Han hittade en annan person för sina köregenskaper i Richard Childress Racing. När han tar upp #8-bilen på RCR kommer han att tävla för laget från 2023 och framåt.

Busch lade nyligen upp en video som visar sin entusiasm för att komma tillbaka på ratten.

är du klar #RowdyNation?? Nu går vi! 💪🏻 pic.twitter.com/v8ZJmXfUoq

— Kyle Busch (@KyleBusch) 2 december 2022

Han sa “Ja, vad är det med Rowdy Nation! Här börjar vi jobba. Allt klart! Inte missa ett slag. Får det igång, kör lite uthållighetsracing i helgen nere i Dakota. Så… ingen tid att slösa. Måste komma igång, måste komma igång, måste börja vinna. Nu går vi!”

Las Vegas-mannen har fortfarande mycket bränsle på sin tank. Han kommer att hoppas få en fantastisk start på sin karriär i #8.

Vem ersatte Kyle Busch på Joe Gibbs Racing?

JGR hade länge bekräftat Buschs avgång. Frågan för alla var vem som skulle ersätta veteranen? Även om det fanns en lång lista med möjligheter, fanns det bara en verklig utmanare.

Ty Gibbs har gjort en otroligt snabb uppgång i NASCAR. 20-åringen gjorde sin Xfinity Series-debut 2021 på Daytona. Men det var inte bara en debut; han omvandlade sin första start i tävlingen till en första vinst också.

Han avslutade säsongen 2021 i serien som Årets Rookie trots att han bara tävlade på deltid. Ty fortsatte sedan med att förbättra sitt rekord med en ännu mer solid utflykt under säsongen 2022.

Ty vann Xfinity Series 2022 efter att ha trollat ​​fram 7 segrar, 16 topp-5-placeringar och 23 topp-5-placeringar. Han körde också 15 lopp i Cup-serien i stället för den skadade Kurt Busch för 23XI Racing.

JGR belönade äntligen hans prestationer när de tillkännagav honom som Buschs ersättare för säsongen 2023. Gibbs kommer dock att ta upp #54-bilen och inte #18-bilen som Kyle körde.

20-åringen har varit ett fenomen. Hans uppgång har varit anmärkningsvärd att bevittna. Förhoppningsvis fortsätter han att förbättra sig och JGR:s förtroende för honom lönar sig.

RELATED ARTICLES

Mest populär