Wednesday, February 21, 2024
HemSoccerAlex Morgan avslutar 2023 med 6-siffrig donation och mer: Allt du behöver...

Alex Morgan avslutar 2023 med 6-siffrig donation och mer: Allt du behöver veta om hennes stiftelse

USWNT veteran Alex Morgans passion är inte bara begränsad till en fotbollsplan. Utanför sporten har hon ägnat sin passion åt att arbeta för ädla ändamål. Morgan är en aktiv talesperson för kvinnors rättigheter och lika lön och har tagit på sig den barmhärtige samaritens hatt på sistone. Hon lanserade Alex Morgan Foundation i mars i år för att ge flickor och kvinnor möjligheter i sina idrottskarriärer och i livet. Enligt en konsekvensrapport från 2023 har stiftelsen delat ut $188 500 i bidrag i år. Tja, det är bara en av många prestationer av Alex Morgans välgörenhet.

Amerikas favoritvideo idag

Alex Morgan Foundation lanserades den 21 mars 2023. Under de följande månaderna har stiftelsen banat väg för en hel del initiativ och program för flickor och kvinnor, på och utanför planen. Så här gick det första året för USWNT-ikonens stiftelse.

Alex Morgan Foundation: fakta och siffror

Alex Morgans välgörenhet har utvecklingen av flickfotboll som en av sina agendor. Stiftelsen bidrog med fotbollsutrustning till tre gräsrotsprogram i år. Det var värd för 53 flickor på “Let’s Go South Bay!” fotbollsläger. Samtidigt var 120 flickor värdar av Morgan och Co. på Nike FC fotbollsklinik. Utöver detta var Alex Morgan Foundation värd för 13 flickfotbollslag under San Diego Waves hemmamatcher, under Homebreak Team-initiativet. Ess-idrottare från dessa lag nominerades till utmärkelsen Årets ledare. Fyra av dem vann priset i år.

Morgans ädla bidrag är inte begränsade till enbart fotboll. Hennes stiftelse har stöttat åtta samhällsinitiativ sedan starten. Dessutom, i ett drag för att stödja moderskap, gav organisationen 45 kit med nödvändigheter till nyblivna mammor på årets mors dag. Just den dagen donerade världsmästaren $20 000 till Casa Familiars Promotora-program för att stödja mammor i San Ysidro. Förutom allt detta har stiftelsen banat väg för några andra ädla initiativ också.

Anmärkningsvärda milstolpar

Alex Morgans första stora satsning efter stiftelselanseringen var på årets mors dag. Senare i oktober samarbetade Morgan och Co med Rady’s Children’s Hospital för att stödja barns omfattande vård. Efter att ha underlättat de tidigare nämnda initiativen “Let’s Go South Bay” och Nike FC Fotbollsklinik, höll de ett Celebration of Confidence-evenemang. Den belyste prestationerna av Alex Morgan Foundation under de sju månaderna sedan dess grundande.

Alex Morgan är en förespråkare för lika rättigheter för kvinnliga idrottare, och har samarbetat med Girl Effect och lanserat initiativet “In the Field” för att förstärka unga kvinnors röster. Dessutom har de också installerat ett dansgolv för organisationen TranscenDANCE, som arbetar för samhällen med bristande resurser i San Diego.

Vad är dina tankar om Alex Morgans välgörenhetsverksamhet utanför planen? Berätta för oss i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär