Saturday, December 9, 2023
HemSoccerAl Nassr kommer att få 10 miljoner dollar förstärkning när Cristiano Ronaldos...

Al Nassr kommer att få 10 miljoner dollar förstärkning när Cristiano Ronaldos sida kastar sig över Lionel Messis misslyckande från Inter Miami

Inter Miami hade gått med på att spela två vänskapsmatcher i Kina under lågsäsongen. Men planerna gick inte framåt eftersom matcherna blev inställda på grund av oförutsedda skäl. Den goda nyheten nu är att de har lyckats få Al Nassr och Cristiano Ronaldo ombord för att spela vänskapsmatcher i januari. En färsk rapport hävdar att den saudiska sidan också kommer att få en megabonus på 10 miljoner dollar.

Cristiano Ronaldos ankomst till Kina kommer också att gynna tittarna i den kinesiska ligan.

Al Nassr får ett stort ekonomiskt uppsving för att spela vänskapsmatcher i Kina

Enligt flera rapporter har Al Nassr gått med på att spela två vänskapsmatcher i Kina i januari. Detta beror på att de har ett stort genombrott på grund av AFC Asian Cup. Därför har den saudiska sidan utnyttjat det fria fönstret. De har accepterat ett avtal från kinesiska arrangörer om att spela två vänskapsmatcher i landet. Cristiano Ronaldo kommer sannolikt också att spela i vänskapsmatcherna, till stor upphetsning för fotbollsfansen i Kina.

Al Nassr kommer också att få ett mega ekonomiskt uppsving för att spela i Kina. Arrangörerna betalar dem 10 miljoner dollar för de två vänskapsmatcherna i den asiatiska nationen. Därför är affären vettig för alla. Inter Miami skulle också ha haft samma erbjudande. Men vänskapsmatcherna blev inställda. Till slut tränade MLS-laget i Miami och slutade med att spela en vänskapsmatch mot New York City FC. Denna vänskapsmatch såg också Lionel Messi visa upp sin 8:e Ballon d’Or i Noche d’Or-ceremonin.

När det ser ut så kastade Al Nassr till i rätt ögonblick för att dra fördel av Inter Miamis inställda vänskapsmatcher. Det här gänget vänskapsmatcher är också vettigt för Cristiano Ronaldo, Saudi League och även Chinese League. Här är hur.

Cristiano Ronaldo har ett späckat schema framför sig med Al Nassr och Portugals landslag. Efter nästa landskampsuppehåll kommer Al Nassr att spela en ligamatch var 2-3 dag. De har även spel i King’s Cup och AFC Champions League. Cristiano Ronaldo har också 2024 euro att spela med sitt landslag. Men matchuppehållet i januari kunde ha påverkat hans konditionsnivåer. Därför kommer vänskapsmatcherna i Kina att fungera som en bra form av matchträning.

Saudi Pro League och Chinese League kommer också att skörda frukterna. SPL kommer att kunna marknadsföra sin liga i Asien, särskilt i Kina med inblandning av en spelare som Cristiano Ronaldo. Chinese Super League kommer också att göra framsteg när det gäller tittarsiffror bland lokal publik. Kommer du att titta på Al Nassrs vänskapsmatcher i Kina? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär