Wednesday, February 28, 2024
HemSoccerAl Nassr-chefen belönar äntligen Cristiano Ronaldo & Sadio Mane för vinst i...

Al Nassr-chefen belönar äntligen Cristiano Ronaldo & Sadio Mane för vinst i Arab Club Champions Cup

Al Nassr, som klubb, kan ha en självklapp för sina prestationer förra året. Klubben var involverad i ett revolutionerande drag som förändrade fotbollslandskapet i landet. Men klubben hade också en hel del framgång för sig själv, och vann Arab Club Champions Cup innan ligastarten. Och enligt rapporter ska spelarna, bl.a Cristiano Ronaldo och Sadio Mane, kommer inte att berövas sina belöningar längre.

Amerikas favoritvideo idag

De fyra stora i Saudi Pro League, som ägs av Public Investment Fund, har lockat stora spelare från Europa med enorma pengar. Men på grund av en liten vägspärr kunde klubben från Riyadh inte slutföra betalningen till spelaren. Men nu verkar frågan ha löst sig.

Cristiano Ronaldo och Sadio Mane redo att ta emot sina belöningar

Al Nassr vann Arab Club Champions Cup. Men det har tagit ledningen fem månader att förse spelarna med sina eftersläpningar. Och slutligen har processen enligt uppgift avslutats efter att rutinerna för klubbens bankkonto efter privatiseringen har slutförts. Ronaldo, tillsammans med Sadio Mane, Marcelo Brozovic och Alex Telles var en del av den vinnande truppen.

Al Nassr slog Al Hilal med 2-1 i finalen. Cristiano Ronaldo visade sig vara skillnaden mellan sidorna och gjorde en ställning i finalen. Ronaldo avslutade med sex mål på sex matcher. Sedan dess har det bara gått uppåt för laget, förutom en klibbig start i Saudi Pro League. Men det har varit svårt för dem att komma ikapp Al Hilal.

Al Hilal, driven av Aleksandar Mitrovics fantastiska prestationer, kan ge Al Nassr fler tävlingar. Mitrovic, med 17 mål i ligan den här säsongen, är den enda spelaren som är nära Ronaldos 20. Men framöver har Ronaldo en större uppgift än den arabiska cupen på väg.

Cristiano Ronaldo och Al Nassr ser fram emot ett lovande 2024

Al Nassr hoppas att triumfen 2023 bara är en upptakt till säsongen 2024. Klubben kommer att försöka vinna sin första AFC Champions League-trofé under UEFA Champions Leagues bästa målskytt. Cristiano Ronaldo gjorde tre mål i turneringen för närvarande, men det var Anderson Taliscas sex mål som förde dem obesegrade till knockout.

De ligger tvåa i Saudi League, men att jaga topparen Al Hilal, som ligger 7 poäng före, kan vara skrämmande. Landskampsuppehållet har ändå gett dem lite tid att omgruppera. Klubben kommer att spela två vänskapsmatcher i Kina, följt av den mycket efterlängtade Riyadh Season Cup, där Ronaldo tar sig an Lionel Messi i en potentiellt sista dans.

RELATED ARTICLES

Mest populär