Tuesday, February 27, 2024
HemSoccerAl Ahli Coach blockerar Karim Benzema-överföringen från Al Ittihad med hänvisning till...

Al Ahli Coach blockerar Karim Benzema-överföringen från Al Ittihad med hänvisning till 2 stora utmaningar

Karim Benzema finns kvar i transferrubrikerna. Fansen är på kanten av sina stolar med tvetydigheten kring fransmannens framtid på Al Ittihad. Bortsett från skvallret om att återvända till Europa kopplade ryktesbruket den ex-Real Madrid-stjärnan till sin nuvarande klubbs rival, Al Ahli. Men den intresserade klubbens manager har lagt en barriär över denna frestande utsikt genom att nämna två betydande hinder.

Även om kopplingarna till Karim Benzemas avgång lades på sängen efter att klubbledningen enligt uppgift gått med på att uppfylla hans få krav, föreslog den berömda journalisten Sami AlQadi att han erbjöds Al Ahli av den saudiarabiska PIF (Public Investment Fund). Detta gjordes för att behålla spelaren i Roshn Saudi League och även hjälpa Al Ittihad att sänka sitt lönetak. AlQadi hävdade dock att Al Ahlis manager Matthias Jaissle, även efter “stora försök”, inskickade den ärorika möjligheten eftersom hans skäl var tydliga.

För det första var den tyske tränaren inte imponerad av Karim Benzemas historia av att ha fejder med båda tränarna, Nuno Espirito Santo såväl som den ansvarige, Marcelo Gallardo. Jaissle tror att ankomsten av Ballon d’Or-vinnaren 2021 kan skapa problem i omklädningsrummet och hindra hans lags kemi och stabilitet. För det andra är Al Ahli angelägen om att värva ett par färska ben från Europa i sommarens transferfönster. Om de värvar Benzema skulle detta räknas som deras stora övergång, vilket skulle hämma deras chanser att värva en “A-klassspelare”.

Det pågår fortfarande försök att slutföra överföringen
Spelare Karim Benzema för #Al-Ahly-klubben
Trots det officiella civila avslaget av affären…

”Förväntningen är att spelaren kommer att fortsätta med sin klubb
Och hans klubbledning gav efter för hans krav.”

Huvudmålet med stressorer är:
-Behåller spelaren i ligan
Att befria sin klubb från dess enorma budget… pic.twitter.com/5XpvwksKl8

— Sami AlQadi (@samialqadi800) 25 januari 2024

Risken skulle öka om Matthias Jaissle inte kunde göra en värvning, med tanke på att den 35-årige managern är angelägen om att skiljas från den troligen avgående sommarvärvningen Roberto Firmino. Därför misslyckades dessa kortfattade skäl Karim Benzemas överföring till Al Ahli. Intressant nog rensade anfallaren själv luften, för några dagar sedan.

Karim Benzema hävdar att rykten om hans utträde från Al Ittifaq är lögner

För bara några timmar sedan avfärdade Karim Benzema alla samtal kring hans utträde. Han anklagade djärvt media för att fabricera en falsk historia och sa:Media ljuger, jag bad inte om att få lämna”. 36-åringen tycks överraskas av media. Hur som helst, denna chockerande U-sväng har kastat en kurva in i det pågående transferdramat.

LÄS MER: Chelsea-legenden varnar Jordan Henderson för ett förestående “test” i Ajax efter Saudi League-utträdet – “Han kommer att bli en fadersfigur …”

Notera att Karim Benzema till och med fick möjligheten att dela omklädningsrummet tillsammans med sin tidigare Real Madrid-lagkamrat, Cristiano Ronaldo, såväl som med den tidigare rivalen Neymar på Al Hilal. På tal om Europa så har han enligt uppgift erbjudits ren tavel i Manchester United, Chelsea och Arsenal.

Men med dagarna som går verkar det troligt att han kommer att stanna kvar i Riyadh.

Inlägget Al Ahli Coach blockerar Karim Benzema-överföringen från Al Ittihad med hänvisning till 2 stora utmaningar dök först upp på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär