Tuesday, February 27, 2024
Hemadam silverAdam Silvers policyskapande förstörde Kevin Durants karriär, enligt NBA Insider

Adam Silvers policyskapande förstörde Kevin Durants karriär, enligt NBA Insider

NBA ledd av Adam Silver och NBPA utarbetade ytterligare ett kollektivavtal (CBA) som trädde i kraft från och med säsongen 2017-18. Det nästan 600 sidor långa dokumentet angav en uppsättning regler som bland annat skulle diktera spelarkontrakt, lönetak och byten. Att sätta ihop ett lag för mästerskapsutmanare var redan tillräckligt svårt i NBA. Det kan bli ännu svårare med det här nya avtalet.

Sammantaget tycks ligan ha ansträngt sig för att främja paritet genom att begränsa den ekonomiska flexibiliteten för lagen med de största lönelistan till förmån för lag med mindre löner.

Detta, enligt NBA Insider Brian Windhorst, har påverkat Kevin Durants karriär negativt. Han säger: “Du kan nästan skriva en bok om vad som har hänt Kevin Durant och hans karriär med regeländringar. Och regeländringarna i denna CBA som kom in bara några veckor efter att han byttes till Suns har verkligen handikappat det här laget. Det var alla dessa regler som sattes in.” Detta syftade till att begränsa superteam, vilket ger Suns mycket lite utrymme att förbättra laget vid deadline eller under sommaren, tillägger Brain.

The Suns är begränsade i sin förmåga att göra affärer på grund av deras nuvarande situation när det gäller lyxskatten och bristen på dragkapital. Det går inte att göra några större förändringar i spelarlistan på grund av restriktionerna, Brian tror att Suns bästa chans att vinna en titel skulle vara nästa säsong, vilket är olyckligt för en superstjärna som KD. Det enda sättet för den tidigare mästaren är att få det att fungera med det han har nu, enligt Brian.

En KD-Beal-Booker kraftpaket måste dyka upp

The Suns gick all in för Durant vid deadline för handeln förra säsongen, en affär som lämnade dem med praktiskt taget inga handelstillgångar kvar. Senare i juni tog de en mer aggressiv hållning mot det andra skatteförklädet och släppte Landry Shamet och Chris Paul för Beal. Detta resulterade i ett högre skattetryck för dem. Under dessa omständigheter är den enda chansen för Suns att göra en enorm inverkan nästa säsong att få det att fungera bland KD, Devin Booker och Bradley Beal.

Läs mer: Trots det osmakliga slutet på Nets Tenure får Kevin Durant hyllning i Brooklyn

Beals ryggskada stoppade laget mot de inledande skedena av säsongen, men nu när han är tillbaka måste trion arbeta fram en synergi som skulle gynna alla. Det här är det närmaste ett superlag som Suns kommer, och de måste få det att fungera. För närvarande upptar de den 6:e platsen i Western Conference med ett rekord på 28-20.

Inlägget Adam Silvers policyskapande förstörde Kevin Durants karriär, Per NBA Insider dök först upp på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär