Wednesday, February 21, 2024
HemBoxing"Absolute Monster" Gennady 'GGG' Golovkin och Errol Spence Jr. skadade, förstörda och...

“Absolute Monster” Gennady ‘GGG’ Golovkin och Errol Spence Jr. skadade, förstörda och lämnade Kell Brook med ett brutet öga; “Special K” öppnar upp om sina förödande förluster

En av de största fördelarna med att lära sig en stridssport är att den fungerar som en påminnelse om att någon alltid kommer med värmen och håller dig på tårna. I slutändan är det en tidsfråga. Några fighters inser det tidigt. Men en del kommer in i verkligheten lite senare. Kell Brookögonblicket kom 2016.

2014 vann den Sheffieldfödde boxaren IBF-titeln i weltervikt. Fram till den 26 mars 2016 hade han ett bra lopp och vann tre titelförsvar. Men en efterföljande flytt till mellanviktsdivisionen gav honom upp till den regerande enhetliga mästaren, Gennadij Golovkin. Nu, bara om Brooks elände hade slutat med den kazakiska boxaren. Från stekpannan föll han ner i elden. Dagar efter att ha firat sin trettioförsta födelsedag stod han inför sitt näst största test i Errol Spence Jr. Båda matcherna slutade med förluster. Men som det verkar orsakade de inte bara fysisk smärta utan också skada på hans psyke. Nu år borta från dessa uppgörelser, satte ‘Special K’ sig ner med Simon Jordanhäller ut sitt hjärta.

‘G’ kommer alltid före ‘K’: Kell Brook på ‘Triple G’ Shock

Kell Brook gick med i ‘Up Front with Simon Jordan’ som den senaste gästen i programmet som presenterades av ‘William Simon’. När Jordan diskuterade en rad ämnen avslöjade Jordan, någonstans nere på fyrtiominutersstrecket, hur han förr i tiden kände att han lärde sig att Brook skulle gå mot Gennady Golovkin. Han sa: “När jag såg dig slåss mot Golovkin, vet du att jag kände för dig? Jag säger ärligt att jag tyckte synd om dig…”

Man kunde se ‘Special K:s ögon rulla tillbaka till dessa år. Samtidigt som han erkände Gennadij Golovkins monstrositet, kände han till en början att han skulle kunna kontrollera silvermedaljören i Aten. Men det blev inte så. Han sa, “När jag ser tillbaka på det, var Gennady Golovkin ett absolut monster … jag har alltid trott att jag kunde boxa honom och hålla mig ur vägen, och att jag var bättre, men som vi vet gick det inte ner så. . Det skadade mig och det förändrade mig.”

Som det hände slutade kampen i den femte omgången med Brooks inkastning av handduken. Hans ögonhåla var skadad och behövde opereras. Enligt läkaren, enligt uppgift, hade han fått en svårare träff, han kunde ha förlorat synen för alltid.

“The Trust” kommer så småningom ut som vinnare

Simon kollade sedan hur stor inverkan den förlusten hade när han gick mot Errol Spence Jr. Förlusten mot ‘Triple G’ kunde ha ursäktats med tanke på att han flyttade upp två divisioner. Kell Brook sa att även om den första förlusten påverkade, var efterverkningarna av den andra förlusten mycket värre.

Han delade, “Det var fortfarande en stor inverkan, men den andra förlusten, när vi kommer till det att det var den verkliga förlusten för mig, eller hur? Jag tror, ​​men eftersom jag förmodligen inte var lika illa eftersom du (Golovkin) var ett enat mellanviktsdjur fortfarande mellanviktsdjur, och jag tror att det tog lite av det, men jag förlorade fortfarande, och jag var fortfarande helt förkrossad, men vad som verkligen förstörde mig med en med en med Errol Spence-förlusten.”

Under samtalet förklarade Kell Brook att han förmodligen kunde ha vunnit Spence Jr-kampen. Det kunde dock ha hänt om han inte hade lidit förlusten mot Golovkin 2016. då kanske han skulle ha gjort det. Men tre år senare förde en ödesvändning den Sheffield-födde boxaren till dörrarna till en annan stor boxare. Den 14 november ställdes han mot Terence Crawford. Det var Brooks sista försök till en världsmästartitel. Tyvärr, än en gång, var lyckan inte på hans sida, eftersom Nebraskan vann med ett domarstopp i fjärde omgången.

Läs mer: “Boxing Is Dead Without Me”: Kell Brook Eyes Potentiell Comeback Against Chris Eubank Jr. eller Conor Nigel Benn

Ryktena om att Brook återvänder till boxningen flyter. Tror du att det skulle vara ett klokt beslut från hans sida, eller ska han stanna i pension? Vänligen dela dina åsikter med oss ​​i kommentarerna nedan.

Inlägget “Absolute Monster” Gennady ‘GGG’ Golovkin och Errol Spence Jr. skadade, förstörda och lämnade Kell Brook med ett brutet öga; ‘Special K’ öppnar upp om sina förödande förluster dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär