Monday, December 11, 2023
HemGolf"A Museum-Caliber Piece": Memorabilia från historiska Tiger Woods Moment säljs för 6-figurer

“A Museum-Caliber Piece”: Memorabilia från historiska Tiger Woods Moment säljs för 6-figurer

Tiger Woods är känd för att spela otrolig golf och för sin passion och hängivenhet för sporten. Det hjälpte honom att skapa en legion av fans, och det är ingen hemlighet att de skulle göra vad som helst för att komma närmare honom. Och det är den främsta anledningen till att allt han använde för ett speciellt tillfälle blir ovärderligt.

Nyligen såldes en boll som Woods brukade spela vid 1996 Greater Milwaukee Open för ett stort pris. Noterbart var evenemanget hans debutturnering som professionell golfspelare. Och viktigast av allt, ägaren till bollen kunde sälja den för ett så stort pris på Heritage Auctions höstsportevenemang eftersom det var bollen han använde för att göra sin första hole-in-one som Tour-spelare.

Hole-in-one bollen av Tiger Woods samlade in en enorm summa på auktionen

Tiger Woods kan vara den största golfaren genom tiderna. Han kan ha gjort flera rekord och vunnit mer än 100 mästerskapstitlar över hela världen. Han har dock bara gjort tre ess i sin tourkarriär. Därför, när en av de tre bollarna, särskilt den första, kom till auktionen, var många glada över att köpa den.

“Alla visste att det var en speciell del,” sa Chris Nerat, chef för Heritage-sportsändningen. “Hur sätter man värde på något sådant?”

Enligt honom gjorde sällsyntheten av föremålet från den 15-faldiga majormästaren den ovärderlig och de kunde sälja den för $186 000. “Det är ett verk av museikaliber som är en av de där en gång i generationen.” Han tillade vidare, “Det var en speciell del och fick ett specialpris, och vi var mycket nöjda med resultatet.”

Hur fick säljaren bollen från den 82-faldiga PGA Tour-mästaren?

Bob Gustin, säljaren av bollen, fick bollen från Woods själv när han kastade den till publiken efter att ha gjort ess på det 14:e hålet på Brown Deer Park GC. Enligt honom lyckades han till och med få en autograf från golfaren på bollen med hjälp av turneringsledaren Tom Strong.

Noterbart spelade Woods tillräckligt bra för en nybörjarspelare vid Greater Milwaukee Open. Efter att ha skjutit 67-69-73-68 från de fyra omgångarna var han delad på 60:e plats.

Även om han inte kunde vinna sitt debutevenemang, kunde golfaren vinna två mästerskap under sitt rookieår. Dessutom utsågs han till PGA Tour Rookie of the Year. Och sedan dess blev hans namn mer populärt eftersom han vann 82 titlar, vilket bidrog till att öka värdet på bollen till en 6-siffrig.

RELATED ARTICLES

Mest populär