Sunday, December 10, 2023
HemGolf"A Mental Game": Trots smärtsamma skador låter Lexi Thompson inte tvivel smyga...

“A Mental Game”: Trots smärtsamma skador låter Lexi Thompson inte tvivel smyga sig in när hon tar ansvar för $3,25 M Race

Lexi Thompson, en 11-faldig vinnare på LPGA-touren, spelade sin första runda under ANNIKA som kördes av Gainbridge på Pelican den 9 november 2023. Trots sina skadeproblem försöker Thompson hålla den stabil för en aktiv återuppgång. Thompson spelar för första gången efter att ha misslyckats med cutten på PGA-touren i Las Vegas och fokuserar på motståndskraft.

Thompson tillskriver hennes okuvliga anda och prestation till hennes ultimata go-to-mantra. Hon tror på att anta rätt tänkesätt. Hon delade en oroande rapport om hennes hälsa som inte ser lovande ut på grund av den pågående LGPA:s näst sista händelse för året. Här är en titt på vad som håller Thompson igång mitt i hennes skadeproblem.

Thompson tror på engagemang i procent i procent trots skada på ANNIKA-evenemanget

ANNIKA LGPA-evenemanget kommer att erbjuda en plånbok på 3,25 miljoner dollar, och det är den högsta av alla icke-stora sporter på den pågående turnén. Det är den sista turneringen för de 60 bästa spelarna att ta sig till det säsongsavslutande $7 miljoner CME Group Tour Championship i Neapel. Och Lexi Thompson har antagit en egensinnig hållning för att “driva igenom smärtan” för att göra sitt bästa för att försöka kvalificera sig till finalen.

Thompson tror på att anta rätt tänkesätt. I en intervju med ASAP Sports tillfrågades hon om sitt go-to-mantra när tvivel smyger sig på. Till detta svarade Thompson: “Ta tillbaka. Backa och förhoppningsvis går det över. Du vet, golf, det gör det, du vet. Det är ett så mentalt spel. Du måste vara 100% engagerad. Om du inte är det så backar du bara undan och försöker bli av med de tankarna och gå in i det med en positiv attityd så gott du kan.”

Med denna positivitet är Thompsons återkomst ett bevis på hennes dynamiska, anpassningsbara natur. Hon har ådragit sig skador när hon “faller nerför några trappor” på handen och svanskotan. Hon driver dock igenom det på THE ANNIKA event med fullt engagemang.

Skadad Thompson öppnar med 64 vid $3,25M-evenemanget

Lexi Thompson öppnade med en 64:a på THE ANNIKA event. För tredje gången har hon skjutit en runda på 64 eller högre på Pelican Golf Club. Inför händelserna den här veckan upptog hon 88:an. Hon måste flytta minst 28 platser för att klara av snittet till finalen. Thompson är ganska nöjd med hennes prestation och hon räknar med att gå upp 10 platser.

Det är hennes oövervinnerliga anda och positiva attityd som håller henne igång oavsett problem. Det är detta som gör henne till en ikon i golfvärlden.

RELATED ARTICLES

Mest populär