Wednesday, February 1, 2023
HemUS Sports"A Means to An End": Berömmelse betyder mycket lite för extremsportikonen Alex...

“A Means to An End”: Berömmelse betyder mycket lite för extremsportikonen Alex Honnold

Det finns många extremsporter som är så spännande som de verkar, och bergsklättring är en av dem. Alex Honnold tar upp dessa höjder med sina bara händer, känd för sina fria solobestigningar av stora robusta väggar.

I en intervju med Graham Bensinger fick Honnold frågan om att extremsporten fick uppmärksamhet från hela världen. Det ser dock ut som att den professionella bergsklättraren har ett annat perspektiv på berömmelse.

Berömmelse enligt Alex Honnold

Stjärnan i 2018 års dokumentär Free Solo, Honnold bryr sig inte mycket om att få uppmärksamhet. Såvida det inte är för sporten han älskar, vilket är när han inte har något emot berömmelsen.

“Jag ser berömmelse som ett medel till ett mål och målet är att kunna klättra hela mitt liv. Utan att behöva jobba. Media och sponsorer är alla precis som en del av hela spelet. Jag menar under hela mitt liv har jag fått mycket inspiration av att se klätterfilmer och att läsa folks böcker och att läsa klättertidningar. Och som ni vet har jag tagit mycket från klättergemenskapen. Och det har verkligen inspirerat mig att gilla att gå och pressa mig själv. Så det är trevligt att kunna bidra till hela den kulturen lite, sa Alex.

Bergsklättringsproffset vill bara ha berömmelse så länge det hjälper sporten att växa så att han kan fortsätta klättra. Han beundrar media och sponsorer som indirekt hjälper sporten att växa. Honnold är också tacksam för klättergemenskapen som har gjort sporten till en betydande sådan där ute.

Gratis solo av National Geographic

Free Solo är en sportdokumentär baserad på bergsklättraresset Alex Honnold. Dokumentären visar Honnolds försök att klättra på den berömda 900 meter långa vertikala klippytan El Capitan i Yosemite National Park.

Dokumentären vann en Oscar för bästa långfilmsdokumentär 2019. Dessutom svepte den också alla sju kategorier som den nominerades för vid Creative Emmys. Elizabeth Chai Vasarhelyi och Jimmy regisserade den Oscar-vinnande dokumentären.

Vad tycker du om Alex Honnolds beslutsamhet för sin älskade sport? Låt oss veta i kommentarsfältet.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär