Tuesday, February 27, 2024
HemBodybuilding6X Mr. Olympia Dorian Yates spelar bönor om hur han vann Olympia...

6X Mr. Olympia Dorian Yates spelar bönor om hur han vann Olympia 1997 trots en svår tricepsskada

Dorian Yates vann 6 raka Mr. Olympias mellan 1992-1997 men det förra året tog honom nästan ur tävlingen på grund av en allvarlig skada. Se, 1997 genomgick han en tricepsskada som inte bara hade skakat honom fysiskt utan också mentalt. Trots detta lyckades han fortfarande stå högt på pallen när han gjorde anspråk på titeln.

Amerikas favoritvideo idag

Decennier senare har kroppsbyggaren talat om hur svårt det året verkligen var och vad han gick igenom från skadans ögonblick tills han gick upp på scenen. Yates som en engelsk kroppsbyggare erkände att allvaret av skadan han hade inte var lätt nog för någon kirurg att behandla i Storbritannien, så han var tvungen att åka till New York för att fixa det. Med tanke på sådana inneboende problem fann kroppsbyggaren fortfarande att han tränade för scenen samtidigt som han hanterade mental instabilitet. Han har nu talat om den svåra väg han var tvungen att gå för att vinna sin sista Mr. Olympia 1997.

Dorian Yates gick vägen mindre färdas förbi

Temple Gym har alltid varit Yates jaktmark, och det behöver inte sägas att det hände en hel del skador även här. Han mindes att när han gjorde en uppsättning liggande tricepsförlängningar hörde han en skarp smäll som var ganska klangfull i hela gymmet. Han sa sedan: “Det var oerhört smärtsamt, jag tror att jag blev chockad för efter den första plågan kunde jag inte känna någonting!”

Dessutom erkände kroppsbyggaren också att han var i en tuff position ur sitt mentala tillstånd och för att vinna situationen började han göra övningar från den opåverkade sidan av kroppen. Den enda anledningen till att han fortfarande skulle vinna herr Olympia var att han fortfarande hade viljan. Yates gjorde sitt bästa för att hålla sin diet oförändrad och träna lätt vikt. Han sa också, “Nästan varje minut fram till tävlingen och till och med på scenen, var jag nästan paranoid över allt som involverade triceps, speciellt varje enbart beröring när konkurrenter ofta stöter på varandra när de poserar.”

Även utanför de skadade dagarna har Yates alltid föredragit att göra korta pass med intensiva träningspass istället för långa timmar på gymmet. Hans mantra för bättre prestanda förblir därför distinkt i branschen.

Dorian Yates mantra för intensiva träningspass

För Yates borde träningspass ge produktivitet och därför är hans metoder i hög grad anpassade till smarta träningspass istället för det traditionella hårda arbetet under längre timmar. Han sa: “När det kommer till bodybuilding är mindre faktiskt mer … om intensiteten är där! Korta, hårda, intensiva träningspass är vad jag rekommenderar.”

“Visste inte vad jag gjorde”: Jeremy Allen White gör överraskande bekännelse om sin superjackade järnklokroppsförvandling

Yates stödde sin övertygelse genom att påpeka att om hårt arbete verkligen var vad man behövde för att ha en magnifik kropp, så skulle de arbetare som utför fysiskt arbete varje dag ha 20-tums armar. Därför var Dorian Yates träningsmetoder under sin skada och hans tankesätt verkligen de element som hjälpte honom att vinna Mr. Olympia 1997.

RELATED ARTICLES

Mest populär