Tuesday, February 27, 2024
HemNBA6'8 Tari Eason's Mother glänser av stolthet när Rockets Starlet Towers över...

6’8 Tari Eason’s Mother glänser av stolthet när Rockets Starlet Towers över 7’5 Victor Wembanyama

San Antonio Spurs landade det första totalvalet och draftade enhörningen Victor Wembanyama. Wembanyama var en spelare som fanns på alla lags radar, med tanke på hans storlek och de färdigheter som följde med den. En Rockets-spelare verkar dock överskugga honom i den här statistiken.

Amerikas favoritvideo idag

6’8 Tari Eason verkar vara mil före 7’5 Victor Wembanyama i denna ena statistik. Och Easons mamma kunde inte vara mer stolt över att hans son överskuggade det bästa förslaget sedan LeBron James.

Victor Wembanyama hamnar i skuggan av Tari Eason

Tari Eason är inne på sitt andra år i ligan med Houston Rockets. Den lilla forwarden 6’8 har äntligen fått några minuter efter att ha blivit draftad av laget med det 17:e totalvalet.

Och huvudtränarens beslut att spela honom har verkligen inte gått förgäves. En sällsynt statistik visar att Tari Eason tornar upp sig över Victor Wembanyama. Faktum är att Eason verkar mil före alla rookies i ligan.

Enligt denna statistik har Tari Eason varit den bästa vingfälgskyddet i ligan det senaste året 2023 och Easons mamma kunde inte vara mer stolt. Hon gick vidare till X och twittrade, “6’8 Tari Eason bro. Titta på honom där borta!”

Louisiana State-produkten har hittills kunnat vända några huvuden med sina spel på den defensiva sidan av golvet. Senast var dock Eason ett offer för att LeBron James vred på honom med en baslinje 360-layup.

Men det tar inte mycket ifrån vad den här 22-åringen är kapabel till. Eason avslutade sin första säsong med att göra All-Rookie 2nd Team 2023 så det kan vara rättvist att säga att det är högt i tak på denna Rockets forward.

Vad mer kan Tari Eason göra?

Tari Easons siffror och minuter har båda sjunkit om man jämför det med hans föregående år med Houston Rockets. Han har dock inte låtit det sakta ner honom då han ger sitt bästa varje gång han kliver i golvet.

I år har Eason snittat 18,3 minuter på 11 matcher hittills. Han har i snitt 6,9 PPG, 5,9 RPG och 1,3 BPG hittills under de begränsade minuter han har spelat.

Victor Wembanyama har varit oerhört imponerande så här långt under säsongen. Han har i genomsnitt stora siffror trots att Spurs inte körde sitt anfall genom honom. Så att Eason ska rankas långt över Wembanyama är verkligen ingen liten bedrift.

Låt oss se vad den här Rockets-forwarden åstadkommer i år.

RELATED ARTICLES

Mest populär