Monday, February 26, 2024
HemNFL$5M Worth Ravens' WR drar en Aaron Rodgers-liknande lågsäsong som resulterade i...

$5M Worth Ravens’ WR drar en Aaron Rodgers-liknande lågsäsong som resulterade i att han var redo för slutspelet

Medan NFL på sistone har förbryllats med Aaron Rodgers rekordsnabba ACL-tåråterhämtning, var Rashod Bateman ligans återhämtningshjälte innan Rodgers ens skadade sin fotled. Ravens WR såg sina två första NFL-säsonger bli kortade med upprepade skador och trodde inte ens att han skulle ta sig till den nuvarande säsongen.

Amerikas favoritvideo idag

Så har dock inte varit fallet. Bateman fortsatte inte bara med sin bästa säsong någonsin utan tävlar aktivt om Super Bowl – utan tvekan är favoriten. Låt oss höra WR:s återhämtningsberättelse från mannen själv, som nästan gav en annan säsong som kämpade med smärta.

Rashod Bateman avslöjar osäkerhet inför säsongen

Bateman har ett 4-årigt kontrakt på 12,6 miljoner dollar med Ravens, vilket tar hans nettovärde till uppskattningsvis 5 miljoner dollar. Men han hade knappt motiverat siffrorna den här säsongen, vilket lätt kunde ha varit hans tredje i rad att slå fel. Även om det inte gjorde det, men WR skäms inte för att acceptera hur nära det var.

Bateman gick öppet om det psykiska sammanbrottet han hade förra veckan. “När jag först kom tillbaka hit, jag och tränarna och träningspersonalen, visste vi inte ens om jag skulle kunna spela i år. Vi trodde att jag kunde behöva en operation till”. WR, som föll i smärta, trodde att han skulle förlora en säsong till.

“Jag hade ont och jag såg inte resultatet. Jag kunde inte fysiskt springa eller skära eller sätta press på min fot”, avslöjade han varför det kom så långt eftersom saker och ting inte förändrades för honom. “Jag skulle kunna träna den här lågsäsongen och dyka upp på träningsläger i toppform… Tyvärr tog min fot en vänstersväng förra lågsäsongen”, gick saker ur planen, avslöjade WR vidare.

Men till slut kom han tillbaka. “Jag ska inte säga att det har varit lätt, men det är för att jag är hungrig, jag vet mina förmågor, jag vet vad jag kan.” Och WR var tillbaka med sin bästa form någonsin.

Batemans återupplivade säsongen 2023

Bateman missade 5 matcher under sin rookiesäsong på grund av en ljumskeskada. Året därpå gick han tillbaka till det. Innan han kunde återhämta sig ordentligt från den uppföljande ljumskskadan avslutade en pedal lisfranc stukning och följande operation hans säsong. WR kunde bara spela 4 matcher under säsongen 2022, totalt endast 16 matcher under sina två första säsonger.

Men saker och ting har tagit en “högersväng” den här gången. Han har karriärens bästa 367 yards för 32 mottagningar och en touchdown. Hans prestation från Dolphins-spelet fick särskilt HC John Harbaughs beröm där han hade 4 mottagar för 54 yards. Harbaugh kallade WR-skärmen en “upptakt till vad som kommer.”

Och det kommer verkligen. Bateman har kommit tillbaka för att bevittna en 13-4 ordinarie säsong, och hans första Super Bowl laddas troligen i slutet av den. Aaron Rodgers återhämtning kan vara den mer omtalade, men Bateman är ett exempel på att inte bara göra en osannolik återhämtning utan följa upp det med sin bästa form någonsin. Vilket är något som verkligen inte hörts i NFL:s historia.

RELATED ARTICLES

Mest populär