Thursday, November 30, 2023
HemBodybuilding56-årig kvinna dör på grund av osempisk användning, vilket förvandlar ett firande...

56-årig kvinna dör på grund av osempisk användning, vilket förvandlar ett firande till en mardröm

Fitness var en gång en yngre persons spel men nu är det öppen säsong för människor i alla åldrar. Men för att följa en hälsosam livsstil har människor ofta grävt ner sig i olika regimer som är skräddarsydda för deras strävan, ofta ägna sig åt medicinska genvägar, varav de flesta aldrig slutar bra. Ta 56-åriga Trish Webster, en kvinna från Australien som tog medicin för att hjälpa henne gå ner i vikt inför sin dotters bröllop. Hennes användning av en sådan drog i processen har lett till hennes död.

Webster hade en dröm att passa in i sin perfekta klänning för sin dotters bröllop. Så hon sökte läkare, som sedan skrev ut vissa mediciner till henne som normalt förknippas med patienter som lider av diabetes. Men vissa människor använder det i processen att gå ner i vikt. Websters berättelse kastar ljus över de potentiella farorna med dessa droger.

Vad orsakade Trish Websters tragiska död?

Ozempiskt! Ja, offrets man, Roy Webster, ska ha anklagat medicinföretaget för hans frus död. Webster sa att hon fick Ozempic utskrivet av en läkare, “som tyckte att det var en bra idé”. Han klargjorde också att hon inte hade diabetes. Nu lyckades Webster gå ner 35 pund på ungefär fem månader. Men till vilken kostnad?

Unilad rapporterar att hennes väg till hennes destinerade viktmål var långt ifrån smidig. Enligt hennes man led Trish också av olika biverkningar av drogen. Hon upplevde diarré och illamående. Situationen har kommit till en punkt där hon var tvungen att rådfråga sin läkare om sin hälsa. Oavsett hennes situation valde hon att fortsätta med denna behandling i hopp om att dessa biverkningar så småningom skulle gå över. Det behöver inte sägas att det inte var hennes fall.

Roy Webster hittade sin fru som inte svarade den 16 januari, månader före deras dotters bröllop. Medan han påminde om denna mardröm sa han: “Hon hade lite bruna saker som kom ut ur munnen och jag insåg att hon inte andades och började göra HLR. Han tillade vidare, “Det bara öste ut och jag vände henne på sidan för att hon inte kunde andas.” Trots sina försök att rädda henne gick Trish tragiskt bort samma dag på grund av akut mag-tarmsjukdom.

“Videofilma din egen död”: Bodybuilding-världen upprörd som ett ungt barn som lyckligtvis flyr nära Fatal Gym Fail dagar efter att en kroppsbyggare dog i en liknande freakolycka

Ozempics för- och nackdelar

Enligt Healthline har användningen av Ozempic olika effekter på olika människor, men precis som alla andra tillverkade läkemedel kommer det med sin egen börda. Med Ozempic kan dessa biverkningar göra dig sjuk, särskilt efter långvarig användning. Den innehåller två stadier av biverkningar, milda och svåra. Mild inkluderar symtom som förstoppning, diarré, illamående, buksmärtor och kräkningar. De allvarliga effekterna inkluderar illamående, pankreatit (inflammation i bukspottkörteln), hypoglykemi (lågt blodsocker), sjukdom i gallblåsan (som kan inkludera gallsten och inflammation i gallblåsan) och allergiska reaktioner.

Se, Ozempic används främst för diabetespatienter. Den innehåller semglutid, som hjälper patienter med typ2-2 diabetes genom att förbättra insulinfunktionen och sänka sockernivåerna i levern, vilket kan leda till viktminskning. Det kan till och med minska risken för hjärtproblem. Men det är inte avsett för viktminskning, så om du hittar dig själv att läsa ett recept med dess namn skrivet på, se till att respektera läkemedlet och syftet det är avsett för.

RELATED ARTICLES

Mest populär