Thursday, November 30, 2023
HemSoccer500 miljoner dollar Cristiano Ronaldo skulle kunna köra om Lionel Messi och...

500 miljoner dollar Cristiano Ronaldo skulle kunna köra om Lionel Messi och LeBron James som högst betalda idrottare

Cristiano Ronaldo är i strid om en flytt med stora pengar till den saudiarabiska klubben Al Nassr i januari 2023. Mitt i det pågående fotbolls-VM blir övergångsspekulationerna allt starkare nu. Spelarens fokus ligger på VM. Han har ännu inte svarat på ryktena.

Erbjudandet kan göra Cristiano Ronaldo till den högst betalda idrottaren. Transferexperten Fabrizio Romano bekräftade också erbjudandet från Al Nassr. Även om det finns vissa detaljer som kan fungera som ett hinder för affären.

Ett erbjudande på 200 miljoner dollar per år för Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo kan äntligen få en klubb att spela för, med den saudiarabiska klubben Al Nassr som lägger ett seriöst erbjudande om att värva spelaren. Det är det andra budet från klubben efter att det första budet i somras kom med ett avslag från spelaren. Spelaren är utan kontrakt efter att ha avslutat kontraktet med Manchester United förra månaden.

Cristiano Ronaldo har fått ett formellt förslag från Al Nassr, bekräftat. 🚨🇸🇦 #Ronaldo

Nästan 200 miljoner euro per säsong fram till 2025.

Men… en stor del är sponsoravtal, så det är inte klart ännu om bildrättigheter kan komma överens.

Inget gjort/signerat eller beslutat.

Cristiano, fokuserad på VM. pic.twitter.com/tVhgLhz92N

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) 30 november 2022

Fabrizio Romano sa i sin tweet att erbjudandet ligger på bordet för en spelare som kommer att tjäna $200 miljoner per år fram till 2025. Även om det finns några hinder för affären att gå igenom. Avtalet om bildrättigheter kan vara det största hindret i affären, enligt överföringsexperten.

Å andra sidan fokuserar spelaren för närvarande på Portugals VM-kampanj, som kan vara hans sista innan han hänger upp stövlarna. Inget är gjort ännu, och han kommer att ta sig tid.

Affären har potential att göra Cristiano Ronaldo till den högst betalda idrottaren. Han kan gå om Lionel Messi och LeBron James, som är etta respektive tvåa på listan. Enligt Forbes tjänar Lionel Messi nära 130 miljoner dollar per år, och James är inte långt efter med 121,2 miljoner dollar.

Nettovärden för Messi, James och Ronaldo jämfört

Cristiano Ronaldos nettovärde är 500 miljoner dollar. Portugiserna tjänar cirka 60 miljoner dollar på sin lön och 55 miljoner dollar på rekommendationer. Han närmar sig snabbt 1 miljard dollar livstidsinkomster. Saudiarabien-avtalet kan hjälpa honom att uppnå bedriften.

LeBron James är nu den första aktiva NBA-idrottaren att bli miljardär, tillsammans med Michael Jordan och Kobe Bryant, som gjorde det efter pensioneringen 💰

(via @forbes) pic.twitter.com/l319m4W6Uy

— Bleacher Report (@BleacherReport) 2 juni 2022

Lionel Messis nettovärde är 600 miljoner dollar jämfört med LeBron James 1 miljard dollar. Lionel Messi tjänar större delen av sin inkomst på sin lön. Tvärtom, James tjänar större delen av sin inkomst genom rekommendationer. Liksom Ronaldo har James också tecknat ett livstidskontrakt på 1 miljard dollar med Nike. Messi är också kopplad till en flytt med stora pengar till MLS-laget Inter Miami CF.

Qatar FIFA World Cup kan vara sista gången vi kommer att se Cristiano Ronaldo på elitnivå. Tiden får utvisa om Ronaldo väljer att avsluta sin karriär med den saudiarabiska klubben eller om han fortfarande försöker flytta till en europeisk klubb.

Dela dina åsikter om erbjudandet och Cristiano Ronaldos nästa drag i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär