Saturday, December 9, 2023
HemSoccer500 miljoner dollar Cristiano Ronaldo kan vara anledningen till att Juventus skulle...

500 miljoner dollar Cristiano Ronaldo kan vara anledningen till att Juventus skulle degraderas mitt i UEFA-utredningen

Måndagen den 28 november blev Juventus fans både överraskade och chockade. Hela styrelsen, tillsammans med presidenten och vice ordföranden, avgick inför generalförsamlingen som planerades i december 2022. Avgångarna var ett svar på utredningar som pågick angående felaktiga balansräkningar. Juventus tidigare president tror dock att Cristiano Ronaldo kan vara en anledning bakom starten på dramatiken i klubben.

För att öka klubbens elände har UEFA inlett en separat utredning mot klubben för brott mot Financial Fair Play (FFP) och Club Licensing. Juventus tidigare president Cobolli Gigli har spekulerat i att Cristiano Ronaldos ankomst till klubben har startat allt.

Juventus styrelse avgår före årsstämman

Avgångarna började med Juventus president Andrea Agnelli. Juventus-legenden Pavel Nedved och den nuvarande vicepresidenten följde snart efter och avgick med fullständig styrelse. VD, Maurizio Arrivabene blev dock tillsagd att hålla sin position och inte avgå från posten.

Uppsägningarna var ett svar på en utredning av CONSOB (börsens kontrollorgan) angående de felaktiga balansräkningar som tagits fram av klubben. Enligt deras uppfattning manövrerades uttalandena för att balansera bokföringen. Dessutom utreder åklagaren i Turin också klubben angående spelarnas uppskjutna löner under Covid-pandemin.

UEFA tillkännager Club Financial Control Body First Chamber inleder utredning av Juventus. 🚨 #SerieA

“CFCB First Chamber har inlett en formell undersökning av Juventus FC för potentiella brott mot klubblicenser och Financial Fair Play-regler”, rapporterar ett uttalande. pic.twitter.com/bgNWY8YLAd

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) 1 december 2022

Samtidigt har UEFA inlett en separat utredning efter att de pågående utredningarna av CONSOB och Turin-åklagaren offentliggjorde detaljerna. UEFA:s uttalande läser att Club Financial Control Body (CFCB) First Chamber har inlett en formell undersökning av Juventus FC för potentiella brott mot klubblicenser och Financial Fair Play-bestämmelser.

Enligt Sky Italy-direktören kan Juventus situation vara lika farlig som 2006, och något enormt kommer att sprängas.

2006 degraderades Juventus

— Tancredi Palmeri (@tancredipalmeri) 28 november 2022

Vissa rapporter från Italien säger att den nuvarande situationen och dess resultat kan vara lika allvarlig som 2006. 2006 degraderades klubben till andra divisionen efter att de befunnits skyldiga till ett matchfixningsbrott. Även om de återvände till första divisionen säsongen 2007-08. De fortsatte med att vinna nio raka scudetto från säsongen 2011-12 till säsongen 2019-20.

Påståenden från tidigare president kring övergången av Cristiano Ronaldo

Cobolli Gigli, den tidigare presidenten som tog över Juventus 2006, tror att Cristiano Ronaldos övergång är den stora anledningen bakom den pågående sagan. Siffrorna inblandade i övergången med andra stora beslut har drivit klubben in i en ekonomisk röra.

Gigli sa: “Agnelli övertalades att värva Ronaldo eftersom det skulle ge enorma marknadsföringsintäkter och föra Juve närmare Champions League. Det höll dock Marotta inte alls med om och han klev åt sidan. Efteråt visade sig investeringen i Ronaldo bli för dyr. Samtidigt fick Fabio Paratici, som hade drivit på för CR7-värvningen, också Juve in i fler investeringar som tyngde balansräkningen och satte klubben i problem. Det är ingen slump att de var tvungna att samla in 700 miljoner euro i nytt kapital… Samtidigt fler misstag, som att anställa Maurizio Sarri, och misstag som Luis Suarez italienska medborgarskapstestet eller Super League-projektet. Det måste ha skett en stor förändring i Agnellis syn.

Det ska bli intressant att se hur det går för Juventus när utredningen är klar. Klubben som är inblandad i utbrytaren Super League är i mörker om sin framtid mitt i utredningen. Bara tiden får utvisa om straffet blir lika strängt som det 2006 eller inte. Låt oss veta dina tankar om detsamma.

RELATED ARTICLES

Mest populär