Thursday, November 30, 2023
HemSoccer5 rekord skapade när Kylian Mbappe glänser under Frankrikes rekordvinster med 14-0...

5 rekord skapade när Kylian Mbappe glänser under Frankrikes rekordvinster med 14-0 mot Gibraltar

Kylian Mbappe styr rubrikerna efter att ha uthärdat en natt att minnas under Frankrike mot Gibraltar. Fransmannen lyckades på egen hand avleda rampljuset från Frankrikes 14-0-seger över bortalaget. Men om man för ett ögonblick kliver bort från det individuella rampljuset, har Mbappe och hans lagkamrater skickat fotbollsbröderskapet i vansinn genom att också lyckas slå inte ett utan fem anmärkningsvärda rekord.

Dessutom, efter segern, försvarades Mbappe av sitt landslags tränare. Uppbackningen kom efter att ynglingen kritiserades av sin inhemska tränare trots att han gjorde hattrick.

Fem rekord skapade av Kylian Mbappe och hans lagkamrater under Frankrike mot Gibraltar

Även om Frankrike leder grupp B i EM-kvalet med stor marginal, hindrade det dem inte från att slå Gibraltar i går kväll. Faktum är att med vinsten har Didier Deschamps sida skapat fem anmärkningsvärda rekord. Varsågod gott folk:

1) Den största vinsten i UEFA Euro Qualifiers historia

Med slutresultatet 14-0 har Frankrike lyckats etsa in sitt namn i de europeiska böckerna med den största segern i EM-kvalet. Dessförinnan tog den största vinsten av Spanien, som besegrade Malta med 12-1 i december 1983. Detta följdes av Nederländernas 11-0 vinst mot San Marino 2011 och Frankrikes 10-0 vinst över Azerbajdzjan i september 1995.

Dessutom har Spanien vunnit en 9-0-seger tre gånger mot Albanien, Australien och San Marino. Samtidigt vann England en 9-0-seger mot Luxemburg, där Belgien och Ryssland också slog San Marino med nio mål.

2) Den största vinsten för Frankrike

Återigen, en kort spotlight på resultattavlan då 14-0-resultatet också markerar den största vinsten i Frankrikes historia. Tidigare hade Les Blues vunnit en anmärkningsvärd 10-0-seger mot Azerbajdzjan i EM-kvalet 1994. Dessutom har fem 8-0 segrar tagits mot Kazakstan, Jamaica och Island, och två mot Luxemburg i VM-kval och vänskapsmatcher.

3) 300 karriärmål för Mbappe

Efter ytterligare ett imponerande hattrick för sitt landslag har Kylian Mbappe nått en betydande milstolpe i sin karriär. Han har nu gjort totalt 300 mål för både sin klubb och sitt land. Noterbart är att den före detta Monaco-spelaren har satt ett nytt rekord som den yngsta spelaren att uppnå denna bedrift vid en ålder av 24 år och 10 månader. Med denna prestation har fransmannen också överträffat Lionel Messis 11 år gamla rekord, som 2012 knep samma rekord vid 25 år och 4 månader.

4) Yngst att spela för Frankrike

Mbappes klubb och landets unga lagkamrat, Warren Zaire-Emery har också hunnit med i rekordböckerna. Vid precis 17 år, 8 månader och 11 dagar gammal har han blivit den yngsta spelaren som gjorde ett framträdande för Frankrike efter andra världskriget. Före honom var det Real Madrid-stjärnan Eduardo Camavinga, som var 17 år, 9 månader och 29 dagar.

LÄS MER: Kylian Mbappe sätter “land före allt” när han upphäver rykten om kontraktsförnyelse med PSG

5) Yngsta målskytt för Les Blues

Denna distinktion gjordes återigen av Warren Zaïre-Emery. Efter att ha tagit sig till startelvan slösade den unge mittfältaren inte bort tid och lade till det tredje målet för sitt lag. Innan honom stod denna skiva också under namnet Camavinga.

Hur det än må vara, blir det en av de mest minnesvärda kvällarna i Frankrikes historia. Både laget och fansen bör ta en stund för att fira dessa rekordprestationer.

RELATED ARTICLES

Mest populär