Tuesday, February 27, 2024
HemBasketball5 mest upphettade slagsmål i college basket historia

5 mest upphettade slagsmål i college basket historia

NCAA-turneringen har haft en historia av intensiva och hetsiga bråk på basketplanen. Det verbala eller fysiska utbytet i stundens hetta har skapat många ökända ögonblick genom åren. Det har varit otaliga incidenter när ballarna har låtit sina känslor ta över dem.

Amerikas favoritvideo idag

Det var dock några selektiva händelser när det verkligen gick överstyr. Tydligen har dessa slagsmål sin egen plats i historien.

NCAA:s otäckaste sammandrabbningar

Brigham Young låste horn med Texas El Paso den 9 februari 1985. När han gick in i andra halvlek var UTEP-vakten Kent Lockhart inblandad i ett fult bråk som resulterade i en kaotisk situation på banan. Dessutom kokade spänningarna över så mycket att till och med domarna var vid mottagandet av några slag. 36 år senare tog Wisconsin emot Michigan i en häftig Big 10-tävling. Efter Michigans förlust bytte tränaren Juwan Howard några verbala slag med Wisconsin-tränaren Greg Gard angående hans dåligt kallade timeouts. Ärendet eskalerade ytterligare med spelare och tränarstab från båda lagen som mullrade på banan.

Jamaal Smith från New Mexico tog sig an duon Brad Jones och Brandon Ewing från Wyoming den 30 januari 2007. Striden blev så hård att en av New Mexicos spelare var tvungen att tackla Smith för att stoppa honom. Redan 1972 utbröt liknande scener i en match mellan Ohio State och Minnesota. Med bara 30 sekunder kvar av klockan tvingades Minnesotas atletiska chef att avbryta matchen efter en pandemonium som involverade spelare och tränare från båda sidor.

NCAA:s stora basketrivaliteter som fortfarande rusar i adrenalin

Det var dock en olycklig konfrontation som tog toppplatsen.

Slaget vid Kansas

Silvio De Sousa från Kansas trodde aldrig att hans blockering till DaJuan Gordon från Kansas State skulle förvandlas till det största slagsmålet i collegebaskethistorien. Utöver detta, bestämde sig De Sousa för att djärvt ta ett gupp på Gordan om detta drag. Hans pet gjorde Gordan upprörd och det ledde till en fysisk strid mellan båda lagen.

Vid ett tillfälle tog De Sousa till och med upp en stol för att slå mot en spelare från andra änden tills hans tränare ingrep och ryckte stolen ur handen på honom.

Passionen och vurm som dessa unga college basketidrottare har för spelet är oöverträffad. Som ett resultat kompromissar de med spelets disciplin ibland. Ändå går det inte att förneka att det också är en del av spelet.

RELATED ARTICLES

Mest populär