Saturday, December 9, 2023
HemViralSportsMoments44-årig ex-marinpilot ska samla in över 9 000 dollar efter att ha...

44-årig ex-marinpilot ska samla in över 9 000 dollar efter att ha överlevt cancer när han försöker en 100 km promenad

Bytes helikopter för vandringskängor, tidigare Royal Navy-pilot berättar en berättelse om motståndskraft som ekar högre än bladen på en Sea King-helikopter. Charlie Peschardt ger sig ut på en 100 km lång vandringsodyssé och är på väg att erövra nya höjder tre år efter att ha kämpat och övervunnit njurcancer.

Den 62 mil långa vandringsresan längs Devon/Cornwall-gränsen understryker hans nyfunna syfte med livet. Peschradt ser fram emot att fullfölja sitt livs mål och lägga till en välgörande touch då han vill samla in pengar på £7 500, dvs. $9000 för att stödja välgörenhet, Kidney Cancer UK.

En vandrares triumf över

Peschradts historia tog en oväntad vändning 2020, eftersom han hade ett professionellt avgjort liv, var en erfaren RNAS Culdrose-baserad Sea King-pilot. Att vakna upp med ryggsmärtor verkade som ett rutinmässigt obehag för Peschradt. Men med ytterligare diagnos löste det sig till en utmanande diagnos av njurcancer i stadium tre.

Därför inledde den 44-årige före detta sjöpiloten sin kamp för att ta ett segrande steg bortom sjukdom. Han fick sin högra njure bort, vilket markerade början på en skrämmande resa följt av operation och efterföljande immunterapi.

Han byter roll till vandring och kommer att täcka den pittoreska gränsen mellan Devon och Cornwall. Peschradts intervju med BBC ekade självförtroende och entusiasm när han delade, “Jag är lite nervös men vet att jag har gjort anständiga förberedelser och förutom extremt väder eller skada är resten av hindren mentala och känner mig säker på att jag har den mentala motståndskraften att driva igenom dem.” När han återhämtade sig från cancer, bestämde han sig för att fira sin seger unikt.

Vandrare samlar in pengar för hopp och hållbarhet

Mer än bara en personlig utmaning, Peschradts 100 km vandring är hans uppdrag att bidra till ett välgörande ändamål. Han är hoppfull om att samla in £7 500 för att stödja en organisation som har spelat en avgörande roll under hans resa mot återhämtning, Kidney Cancer UK. Förutom att finansiera organisationen som delade hans resa, kommer Peschradt att se till att ha en positiv inverkan på miljön i stort.

En del av det insamlade beloppet kommer att gå till välgörenhetsorganisationen Reduce Our Carbon. Med detta kommer vandraren att spegla sitt engagemang för en hållbar och miljövänlig natur i framtiden. Peschradt har kämpat mot cancer i tre år och är villig att möta oavsett vilka utmaningar den 100 km långa vandringen innebär för honom. Denna vandring kommer på sätt och vis att bli en metafor för att övervinna barriärer som återspeglar den motståndskraft som bar honom genom cancerbehandlingens fysiskt och mentalt utmattande resa.

Förutom att räkna fotspår på vandringsleden kommer Charlie Peschardt att räkna positiva effekter på människor som lider av cancer och på miljön i stort. Vandraren går mot Plymouth och utvecklas till att bli en symbol för hopp och motståndskraft som navigerar genom

RELATED ARTICLES

Mest populär