Sunday, December 10, 2023
HemViralSportsMoments41-årig pionjär balanserar moderskap som första kvinna att erövra fallskärmshoppning på nordpolen,...

41-årig pionjär balanserar moderskap som första kvinna att erövra fallskärmshoppning på nordpolen, sydpolen och Mount Everest

I sfären av vågade strävanden har en 41-årig tvåbarnsmamma satt nya rekord med sina spänningssökande bedrifter. Shital Mahajan, en fallskärmshoppningsexpert, omfamnade ett djärvt mål; säkerheten triumferar som en lysande banbrytare. När hon uppnådde sin bedrift som ekade över Nordpolens frusna landskap, gjorde hon också sina avtryck över Sydpolens stora vidder. Men det hindrade henne inte, eftersom Shital valde den högsta toppen i världen som hennes nästa mål!

Som Padma Shri-pristagare hade den nationellt hedrade fallskärmshoppningsentusiasten sitt fokus på Mount Everests höga höjder. Och för att hålla fast vid sina ord, klarade hon nyligen utmaningen med råge. Den över en vecka långa fallskärmshoppningsresan började den 7 november, en resa som inte bara handlar om extremsporter, utan för att bryta barriärer och stereotyper. Så, var det allt i hennes ägo av spännande eskapader? Nej, Shital hade mycket mer i sitt äventyrliga liv!

Dedikation för fallskärmshoppning tjänar en mängd titlar

Shital påbörjade ett häpnadsväckande företag som sträckte sig över 11 dagar och började sitt Everest-uppdrag efter att ha anlänt till Katmandu. Föreställ dig fräckheten att hoppa från en AS350 B3 helikopter och sväva över världens högsta topp på 29 035 fot! Det är vad fallskärmshoppningsälskaren valde och tände en hisnande dans med molnen som utspelade sig mot Mount Everests majestätiska bakgrund.

Fallskärmshoppstunt av Baylor Schools president tänder spänningen på campus inför rivalitetsspelet

Mahajan initierade hoppet från 23 000 fot strax under Everest och visade upp sin skicklighet med excellens. Anmärkningsvärt nog var hennes fallskärmsöppningar noggrant planerade, mellan 16 000 och 18 000 fot AMSL. Medan landningsplatserna bestod av anmärkningsvärda drömländer i Himalaya, inkluderade det Amadablam-baslägret på 15 000 fot samt Syangboche på 12 402 fot. Mahajan tog sig fram som triumferande i sitt oöverträffade flygäventyr och fick en titel som lämnade ett ikoniskt spår efter sig.

En elektrifierande dykare lägger passion till personliga bedrifter

Den indiska dynamo, med fem världsrekord och 14 nationella rekord, har skrivit om reglerna för fallskärmshoppning sedan hennes första språng i luften 2002. Enligt uppgift blev hon den första kvinnan att utmärka sig i fallskärmshoppning över Everest, Nordpolen och sydpolen. Men det var inte hela duken i Shitals skyward odyssé.

Hon genomförde också den rekordstora nedstigningen på Nordpolen 2004, från en höjd av 2400 fot utan någon tidigare träning! Otroligt nog var hennes passion för himlen inte begränsad till dyk, eftersom hon nyligen grundade Phoenix Skydiving Academy. Dessutom gifte sig proffsdykaren också i luften, med ceremonin genomförd i en luftballong 2008, som flög cirka 600 fot över marken!

Shital Mahajan strävar efter att erbjuda prisvärd utbildning i fallskärmshoppning och dykning och drömmer nu om att beröra den gränslösa horisonten med sin inspirerande karriär. Som den första kvinnan som dansade med molnen och kysste världens toppar, fortsätter Shitals berättelse att inspirera framtida dykare och föra stolthet till hennes samhälle.

RELATED ARTICLES

Mest populär