Saturday, December 9, 2023
HemTennis34-åriga WTA-veteranen pekar ut "Most Underrated Thing" när Novak Djokovics anmärkningsvärda "förmåga"...

34-åriga WTA-veteranen pekar ut “Most Underrated Thing” när Novak Djokovics anmärkningsvärda “förmåga” gör henne förundrad

Den tidigare nummer 1 i damsingel, Victoria Azarenka, har öppnat upp sig om Novak Djokovics otroliga förmåga i avgörande ögonblick. Det tog bara 5 dagar för världsettan, Novak Djokovic, att ge den 22-årige italienaren Jannik Sinner en tjänst. Att komma tillbaka från ett så chockerande nederlag till någon 14 år yngre än honom måste ha varit svårt att smälta för serbern.

Det tog 1 timme och 43 minuter den här gången att besegra Sinner. Djokovic besegrade italienaren i raka set med en marginal på 6-3,6-3 på Pala Alpitour. Detta var hans 4:e vinst över Jannik Sinner. Detta var ett historiskt ögonblick för Sinner eftersom han blev den första italienaren att nå finalen i det säsongsavslutande mästerskapet. Låt oss dyka djupare in i några av reaktionerna på den ostoppbare Novak Djokovics episka löpning den här säsongen.

Azarenka avslöjar det mest “underskattade” i Novak Djokovic

“Novaks förmåga att efter en förlust höja sin spelnivå och beslutsamhet att vinna oavsett vad är det mest underskattade jag har sett i tennis enligt min mening! Grattis till ännu en rekordprestation Novak Djokovic, twittrade Azarenka om Djokovics häpnadsväckande comeback vid säsongsavslutande turneringen.

Med högre insatser kommer större ansvar. Vem är bättre än att ta ansvar på de större stadierna än serbinatorn själv? Hans grym och konsekventa prestation i avgörande ögonblick har alltid satt honom ett steg före sina motståndare. Även i Turin efter sin förlust i den andra matchen i gruppspelet kände alla att resan var över för serben. Men han behöll tron ​​på sig själv och fortsatte med att vinna sin 7:e ATP-final mot samma motståndare.

Novak Djokovic utklassade sin motståndare med fantastiska 80 % första serve och 78 % andra servepoäng. Med denna vinst har han lyckats slå en hel del rekord i racketsportens historia. Vad är det? Låt oss ta reda på.

Åren kommer och går, och Djokovic fortsätter att upprepa det han gör bäst

Djokovic hade redan för 8:e gången i karriären säkrat rankingen som nummer 1 vid årets slut med en seger i gruppspelet i ATP-finalerna. Nu slutar han med att vinna silvret i Piemontes huvudstad för 7:e gången. Det är en av mer än 20 Grand Slam-titelinnehavare Roger Federer.

Denna seger markerade hans karriärs 71:a “Big Title” (Grand Slams, ATP-finaler, ATP Masters 1000 och olympiska singelguld). Nu marscherar serben mot sitt århundrade av titlar. För närvarande är han placerad på tredje plats efter Jimmy Connors (109) och Roger Federer (103) med 98 titlar. Inte bara det! Han har till och med fått tag på en löjlig körning som världsetta i 400 veckor. Kan han förlänga det ytterligare?

Tja, 36-åringen verkar inte ta ett avbrott än. Enligt Opta är Djokovic den andra manliga spelaren i den öppna eran som vinner mer än 55 matcher efter att ha slutfört 35. Vad händer härnäst? Tja, den serbiska ikonen kommer att vara i aktion nästa vecka och representera sin nation i Davis Cup. Kan han avsluta säsongen på en rekordnivå?

RELATED ARTICLES

Mest populär