Monday, December 4, 2023
HemOlympics33-årig kvinna med Downs syndrom delar sin inspirerande springresa vid New York...

33-årig kvinna med Downs syndrom delar sin inspirerande springresa vid New York City Marathon

Den senaste upplagan av New York City Marathon skapade rubriker av många anledningar, inklusive en för antalet deltagare. Totalt deltog 148 länder och loppet nådde 51 402 för att korsa mållinjen. Den officiella hemsidan tog ett tag innan den publicerade en lista över mästarna som kom från olika kategorier. Många hittade motivation med själva listorna. Men för någon som Kayleigh Thompson fick loppet fram en helt ny mening.

Kayleigh och hennes mamma, Sandy Williamson, var de som deltog i Duo-lagkategorin i 2023 NYC Marathon. Paret tog sig inte till de 9 bästa i Duo Team. Kayleigh, med sin mamma Sandy, korsade mållinjen på 10 timmar och 9 minuter. Det kan dock vara brist på att registrera vinsten på den officiella listan. Men det väckte förhoppningar och motivation av mycket svåra skäl. Nyligen uttryckte Sandy hela sin resa med Kayleigh som en oundviklig. Duons tappra resa föll inget mindre än att vara en ledstjärna för hopp.

Sandy berättar om resan med att delta i NYC Marathon

Resan av Sandy och Kayleigh Williamson var skyldig att bli unik. Men backend-berättelsen verkade vara mer än ett fängslande stycke. I det senaste mötet med Hoda och Jeena kastade Sandy ljus över sina bidrag i äran. När hon talade om detta förklarade Sandy sin mammas önskemål och vad hon gjorde för att göra dessa önskningar verkliga. Sandys mamma fick diagnosen Alzheimers sjukdom och brukade visa tecken på sjukdomen. Hon förklarade situationen med sina ord, “min mamma brukade tro att hon rymde från vårdhemmet och att hon fick gå och sitta i Kalifornien på stranden. Och Detroit, Mississippi, alla dessa olika platser.”. Senare lade hon till vad hon gjorde för att uppfylla dessa önskemål. Hon sa också i mötet, “… det bästa sättet jag kunde hjälpa Kayleigh och mamma var att ta dessa tillfälliga minnen och förvandla dem till permanenta. Så vi skulle hitta ett lopp varhelst mamma trodde att hon flydde till.”

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av TODAY med Hoda & Jenna (@hodaandjenna)

Samtidigt har Kayleigh blivit en av de första deltagarna som har avslutat NYC Marathon med Downs syndrom. Kayleigh har uppnått denna sällsynta bedrift i 2023 års upplaga av loppet. Austin Marathon gav henne kronan av den första individen att korsa maraton med Downs syndrom. Men NYC halvmaraton stannade också kvar i boken som ett vittne till Kayleighs prestation. Men bakom alla dessa händelser har mästaren inte glömt att tacka sin mamma för vad hon har gjort.

Upplevelsen av att springa på New York City Marathon med Kayleigh

Resan att springa in i Williamsons duons liv började hålla Kayleighs kondition hög. Hennes mamma, Sandy, var väl medveten om att Downs syndrom förvandlades till Alzheimers. Hon bankade på de svårigheter hon fick av sin mammas situation. Snart förvandlades löpupplevelsen till en rolig sådan. Detta återspeglades i deras sista löpningsvarv i NYC Marathon 2023. Kayleigh blev förvånad för tillfället och började dansa långt före mållinjen. Senare korsade hon det sista steget, men på vägen ägde hon ögonblicket.

17x NCAA Champion Athlete och Kelvin Kiptum Trainee delar sin “spänning” för sin New York Marathon-debut

För detta svarade Tina Muir, en vän till Kayleigh, till Runnersworld och sa att Kayleigh vill fylla det fria på ett sätt som väldigt få kvinnor kan hålla. Tina lade till sin erfarenhet av att springa med duon i Boston Marathon. I det loppet kände hon att Kayleigh ville delta i NYC Marathon för att hylla sin mormor. I det loppet nådde Kayleigh helt enkelt inte mållinjen, bara för att rädda sin kondition inför NYC Marathon-dagen. Och, som de säger, resten är historia.

Säkert kommer parets prestationer att rista in sina namn i historien om motivation och återhämtning från Downs syndrom.

RELATED ARTICLES

Mest populär