Wednesday, February 28, 2024
HemNBA30 dagar efter Shaquille O'Neals virala Victor Wenbanyama-jämförelse, hur har Bol Bol...

30 dagar efter Shaquille O’Neals virala Victor Wenbanyama-jämförelse, hur har Bol Bol tagit sig upp mot 7’4″ Rookie den här säsongen?

Tidigare i november gjorde Shaquille O’Neal en kommentar som fick hans medanalytiker på TNT, Charles Barkley, att reagera hetsigt. Han sa att det finns en annan spelare som kan hantera en boll lika bra som Victor Wembanyama, och förklarade: “Han heter Bol Bol.” För att vara rättvis hade alla en iögonfallande reaktion som liknar Chuck. Men har Shaq fått rätt eller äter han upp sina ord?

Amerikas favoritvideo idag

O’Neal visar sitt stöd för Wemby mycket subtilt. Han får stödja Bol Bol i vilken grad också. Än så länge har han dock inte tillräckligt för att stödja sina påståenden.

Shaq hajpade Bol Bol

I början av den ordinarie säsongen kastade O’Neal Victor Wembanyama-hypen i oordning. Han försökte lyfta en underskattad spelare i Bol Bol till samma hype. O’Neal skulle konsekvent dubbla sina poäng. Han upprepade att Wembanyama är mycket mer konsekvent än Bol Bol. Han skulle återigen dela en höjdpunkt på Instagram och jämföra båda. O’Neal säger inte att en är bättre, han säger att Bol Bol är lika bra som Wemby. Problemet är dock att det inte finns tillräckligt att fortsätta.

En månad sedan hans kommentar njöt Phoenix Suns av en vinstsvit på sju matcher som ledde fram till turneringens knockouts under säsongen. De är på väg till kvartsfinal med Los Angeles Lakers som motståndare. Bol Bols bidrag till den uppbyggnaden var begränsad när vikten har fallit på Durant-Booker-Beals superteam. Han har knappt gjort rotationen sedan han skrev på med Suns.

Även om detta är Wembys första NBA-säsong, har Bol Bol varit i ligan sedan 2019. Ändå är hans statistikblad knappt. Säsongen 2022-23 med Orlando Magic var hans MPG 21,5. Det har sjunkit till endast 2,3 säsongen 2023-24. Vid det här laget är han mindre än en blygsam reservspelare.

Big Diesel är mycket skyddande för “Big Man Alliance”. Han räknar redan den franska sensationen till sin klubb. Han var inte den enda. Till och med Tim Hardaway tyckte att Bol var lika begåvad som Wemby.

Shaquille O’Neals Bol Bol-dilemma

Många förväntningar var på Manute Bols son. Redan före Wemby befann sig Bol Bol i skuggan av en 7’7″ pappas arv. Innan han kunde hitta en väg ut ur sin fars skugga hade Wemby överträffat honom i all statistik. Hans MPG under grundserien 2023-24 är 30,0, medan han i genomsnitt har 19,3 poäng per match. Bol Bols PPG den här säsongen är 0,7 och bara 6,2 över sin karriär.

O’Neal begravde ledningen med sina kommentarer. När Phoenix värvade Bol Bol i juli förutspådde Gilbert Arenas att denna begåvade spelare höll tillbaka. “Ostoppbar talang, men han använder den inte.”

Därför kan fansen inte avgöra om Bol Bol inte gör tillräckligt för att motivera Frank Vogels förtroende eller om han är ödesdigert att stanna i skuggan av Wemby, Book, KD och hans far. Tills han faktiskt klockar tiden på banan, åker Shaq inte på Bol Bol-hypetåget den här säsongen.

RELATED ARTICLES

Mest populär