Sunday, February 25, 2024
HemSoccer3 spelare som kan ersätta Neymar i Al Hilal efter skada tvingade...

3 spelare som kan ersätta Neymar i Al Hilal efter skada tvingade fram en brasiliansk exil

Ett mål, tre assist och fem framträdanden var vad Neymar levererade för Al Hilal, som gjorde en investering på 418 miljoner dollar i honom. Sedan lämnade han Riyadh för Brasilien, bara för att stanna hemma resten av säsongen. Han slet sönder sitt ACL, medan han var på nationell tjänst i oktober 2023. Den skadade ytterns frånvaro har dock inte påverkat toppseedade Al Hilals segerserie i den saudiska ligan. Trots det behöver laget en stjärnspelare som kan ersätta Neymar på vänsterkanten. Om inte en forward/anfallare, kan en offensiv back också ersätta honom i listan, förutsatt att de förstärker lagets målförmåga från flankerna.

Amerikas favoritvideo idag

Al Hilal siktar på att göra det bästa av transferfönstret i januari. Enligt rykten kan en ytter och två ytterbackar, som spelar utanför Saudi Pro League, kompensera för Neymars frånvaro i Riyadh, om de blir förföljda.

Al Hilal zoomar in i MLS, EPL och Bundesliga för att leta efter Neymars ersättare

Al Hilal har redan en målmaskin av en anfallare, Aleksandar Mitrovic. Sidans vänsterkant är dock inte densamma, eftersom skadan har tvingat ut Neymar. För att få slut på denna olycka försöker den Riyadh-baserade outfiten att landa Los Angeles FC-ytter Denis Bouanga. LAFC-anfallaren gjorde 20 mål och vann Guldstöveln för MLS-säsongen 2023. Därför kommer Al Hilals försök att tjuvjaga den dödliga målskytten inte som någon överraskning. Om affären inte blir verklighet tror rekryteringsteamet i klubben att en aggressiv ytterback kan fylla tomrummet på storleken av Neymar i deras spellista.

Vänsterback Lucas Digne är också på Al Hilals radar, eftersom hans Aston Villa-avgång ser ut att vara nära förestående. Dessutom skulle Digne kunna kompensera för Hilals brist på erfarna försvarare. Dessutom har spelaren bevisat sin anfallsförmåga, med ett bidrag med sex mål den här säsongen. Riyadh-klubben sägs också jaga Bayern Münchens vänsterback Raphael Guerreiro, som också kan spela som en provisorisk mittfältare. Med tanke på denna mångsidighet och hans skicklighet kan Guerreiro ge lite andrum till den Neymar-lösa sidan. Al Hilal tittade på en annan ytter som kunde ersätta Neymar i den exakta positionen. Men det potentiella draget kvävdes i sin linda.

Hur Deco omintetgjorde Al Hilals utkik efter en ytter

Rykten sa att Barcelonas stjärna höger ytter Raphinha kunde flytta till Al Hilal. Dessutom hade Blaugrana beslutat att sälja spelaren, med tanke på hans minskade inflytande och påverkan under den senaste säsongen. Det var dock en historia från det förflutna, när klubbens sportchef Deco klev in. Den före detta Portugal-stjärnan blockerade Raphinhas utträde till Saudi Pro League.

Eftersom Al Hilal nu tvingas glömma Raphinha fortsätter de att leta efter Neymars ersättare även om det är en ytterback. Om LAFC:s Bouanga inte ger sig kan en mångsidig ytterback sätta fart på lagets anfall och försvar.

Ändå kommer Neymars skada att fortsätta att förfölja de saudiska jättarna under överskådlig framtid. Men kan den Riyadh-baserade klubben behålla den konsekvensen och fortsätta leda ligatabellen med Neymar? Låt oss veta dina förutsägelser i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär