Friday, February 3, 2023
HemMMA3 mindre kända fakta om världsmästaren Christian Lee i två division ONE

3 mindre kända fakta om världsmästaren Christian Lee i två division ONE

Christian “The Warrior” Lee hade ett fantastiskt 2022, minst sagt. Den singaporeansk-amerikanska sensationen startade kalenderåret för att återta ONE lättviktsvärldstiteln som han knappt släppte till den sydkoreanska stjärnan Ok Rae Yoon i september förra året.

När de spelade om på ONE 160, plockade Lee isär Ok över alla områden och fick en snabb avslutning för att återta sitt guld.

Inte en att vila på sina lagrar, “The Warrior” accepterade sedan ett erbjudande att gå upp en division och gå tå till tå med EN världsmästare i weltervikt Kiamrian “Brazen” Abbasov förra månaden. Efter en tidig skrämsel i den kampen kom Lee tillbaka för att decimera den kirgiziska krigaren och tjäna en fjärde omgång för att plocka upp welterviktsremmen.

Båda föreställningarna gav honom en prestationsbonus på USD 50 000, ett sött körsbär på toppen av ett givande år. Med det nya året runt hörnet kan fansen förvänta sig att den unga superstjärnan bjuder på ytterligare 12 månader fyllda med explosiva utflykter.

För att bli hypad för det, här är tre snabba fakta om tvådivisionskungen som du borde veta.

#1 Han blev proffs vid 17

I december 2015 blev United MMA och Evolve fighter den yngsta manliga idrottaren att debutera i ONE – och hans reklambåge markerade också hans första professionella MMA-kamp. Tonårsstjärnan parades mot David Meak i en fjäderviktsstrid. Även om hans motståndare hade mycket mer erfarenhet än han, dominerade Lee den australiensiska veteranen på väg mot sin snabbaste karriärsavslutning hittills.

“The Warrior” gjorde mål med enorma slag och sparkar så fort tävlingen kom igång, och den rutinerade bråkaren kunde inte göra annat än att dra sig tillbaka.

En styv vänsterkrok från Lee avslutade så småningom tävlingen och gav den unga stjärnan vinsten efter bara 29 sekunder.

#2 Han är den yngsta MMA-världsmästaren och tvådivisionens MMA-världsmästare

Lee blev den yngsta MMA-världsmästaren när han vann en TKO-seger över Shinya “Tobikan Judan” Aoki i maj 2019. “The Warrior” avslutade den japanska veteranen med en störtflod av markanfall för att tvinga domaren Olivier Coste att stoppa tävlingen på 51:an -andra poängen i omgång två, vilket ger honom sin första världstitel bara 21 år gammal.

Även om han tappade sitt guld till Ok förra året, återerövrade Lee det i en ensidig prestation över den senare i augusti i år.

Hans triumf över Abbasov vid ONE på Prime Video 4 lyfte honom till världsmästare i två divisioner – den yngste som uppnådde den historiska bedriften vid 24 år.

#3 Lee äger två stora skivor i EN

Tillsammans med att vara den yngsta manliga MMA-världsmästaren och kungen i två divisioner, har Lee också två betydande rekord i cirkeln.

Han har flest vinster i EN historia (17) och flest avslut (16).

Den enda fläcken på Lees nästan 100-procentiga slutresultat kom mot Dagi Arslanaliev i oktober 2019. Trots att “The Warrior” inte lyckades besegra den turkiska stjärnan genom enhälligt beslut att bli ONE Lightweight World Grand Prix Champion.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär