Friday, December 8, 2023
HemSoccer3 hinder som Cristiano Ronaldos Al-Nassr kan möta om de deltar i...

3 hinder som Cristiano Ronaldos Al-Nassr kan möta om de deltar i UEFA Champions League 2024/25

Det senaste utbytet mellan Saudiarabien och Europa tog fotbollsvärlden med storm. Dessa två regioner rustar för ett spirande partnerskap. UEFA kan tillåta Al Nassr och Cristiano Ronaldo att komma in i sin Champions League, med ligans popularitetslistor på en stadig ökning. Men flytten är mer komplex än den verkar och innebär många hinder att passera.

Cristiano Ronaldo-effekten är uppenbar. Det är inte bara Al Nassr utan hela ligan som fick ett uppsving, med många spelare som ansluter sig. Men framstegen kommer att gå till en annan nivå om Al Nassr slår alla odds och går in i UEFA Champions League. Här kommer vi att diskutera de broar laget behöver ta sig förbi för att delta i tävlingen.

Att hantera europeiska folkmassor

Reaktionen på att Al Nassr fick en plats i Champions League kommer definitivt att få mycket uppmärksamhet från sportens följare i Europa. Dessutom kommer Cristiano Ronaldo att ha många supportrar bakom ryggen eller få en glimt av legenden under hans skymningsår. Men laget utanför förbundet som gör sin väg trots att det är tufft för andra lag kan ge många blandade reaktioner från publiken. Dessutom kan ett tillmötesgående av Al Nassr leda till krav från andra lag över haven att inkluderas i turneringen. Flytten kan möta en sådan utmaning från offset.

Potentiellt motstånd från laget tappas för Cristiano Ronaldo och Al Nassr

UEFA Champions kommer att se en förändring i format från säsongen 2024–25. Även om antalet lag kan öka något från 32 till 36, kan UEFA behöva släppa ett lag för att ta emot Al Nassr. Även om det är osäkert, kommer laget som skulle släppas eller offras förmodligen att protestera mot flytten.

Det ändrade formatet kommer att se de första åtta lagen kvalificera sig direkt till åttondelsfinalen. Medan de nästa 16 kommer att slåss om de andra åtta platserna i knockout-steget, enligt UEFA informerat, kommer paren i knockout-steget också att bestämmas av 1:a fas ranking.

Så här har Cristiano Ronaldos Al Nassr-tränare klarat Pep Guardiola 2023, trots Manchester Citys treble-hjältemod.

Fair Play Law System

Saudi har nästan spenderat nära 1 miljard dollar under det senaste transferfönstret. Lagen i UEFA är dock begränsade av lagen om Financial Fair Play, som hindrar lag från att spendera endast ett belopp som genereras från intäkter. Eftersom de saudiska klubbarna inte har sådana restriktioner kan det potentiellt orsaka konflikter att ta med ett lag med sådan lyx.

Flytten till UEFA Champions League kan vara möjlig för Al Nassr. Men liknande nyheter förnekades av UEFA:s president, med hänvisning till ändringar i bestämmelser som kan behövas för att tillgodose dem, vilket de inte vill ha. Men Ronaldo har redan gjort ett avtryck i turneringen, och är dess högsta målskytt genom tiderna. Kan vi se honom tillbaka i Europa?

RELATED ARTICLES

Mest populär