Sunday, February 25, 2024
HemOlympics2X olympisk mästare forwards off-court show av idrottsmannaskap i rörlig uppdatering

2X olympisk mästare forwards off-court show av idrottsmannaskap i rörlig uppdatering

Den olympiska scenen är idrottsvärldens höjdpunkt. Den intensiva konkurrensen och kamratskapet skapar en känsla av att vara en del av något större än idrottarnas individuella prestationer. När de kommande olympiska spelen i Paris 2024 och de olympiska vinterspelen för ungdomar 2024 närmar sig med ljusets hastighet, visade en 2X olympisk mästare i super-G sin uppskattning och perspektiv för spelen utanför planen i en rörande uppdatering.

Amerikas favoritvideo idag

Förutom sina gripande ord diskuterade den här pensionerade 41-årige norska alpina skidåkaren också sina ädla projekt och arbete för att främja sporten och göra den allomfattande.

Pensionerad alpin skidåkare diskuterar effekterna av de olympiska spelen

I en artikel skriven av Aksel Lund Svindal för Olympics.com diskuterade den tidigare världscupmästaren i skidåkning sin syn på betydelsen av de olympiska spelen och hur de kan inspirera en ny generation idrottare. Den tvåfaldige totala världscupmästaren och OS-guldmedaljören i super-G, Svindal, noterade hur spelen förenade människor från olika sporter och kulturer oavsett gränser. Eftersom han var tvåfaldig olympisk medaljör, talade han om sina omhuldade ögonblick från OS och sa: “Det är svårt att peka ut specifika händelser – för mig är det summan av vad jag uppnådde, men lika mycket vem jag gjorde det med och hur vi gjorde det.”

41-åringen uttryckte också sin önskan att se Norge stå värd för vinter-OS igen och ge alla kärlek och glädje av skidåkning. För att ytterligare markera sin önskan att dela sin passion för sporten med andra, tog han upp vad han har hållit på med sedan pensioneringen.

Hur har Aksel Lund Svindal bidragit till sporten efter pensioneringen?

Efter att ha smakat den enorma framgång och glädje alpin skidåkning har gett honom, delade Aksel Lund Svindal sina ädla ansträngningar sedan pensioneringen för att främja sporten bland ungdomar. Han avslöjade hur han har startat skidprogram på orter runtom i Oslo för små barn och skrev att hans mål var “att varje 10-åring får sex dagars skidåkning gratis genom ett program som är kopplat till skolorna.”

Aksel Lund Svindal lyfte också fram att tidens behov var att “göra idrott tillgänglig för barn, oavsett deras familjesituation, kompetensnivå, kulturell bakgrund och deras föräldrars inkomstnivå.”

Efter att ha konkurrerat med tomten använder Mikaela Shiffrin prisade renar för en speciell juluppdatering

RELATED ARTICLES

Mest populär