Saturday, December 9, 2023
HemUfc260 lbs före detta UFC HW med 21 KOs lovar "otäcka och...

260 lbs före detta UFC HW med 21 KOs lovar “otäcka och fula” konsekvenser för Francis Ngannou

Francis Ngannou verkar vara nästa stora grej i stridssportens värld. Ända sedan den kamerunska jätten flyttade till PFL har det börjat gå uppåt för honom. Han slogs nyligen mot WBC-mästaren Tyson Fury i en boxningsmatch och nästan slog honom. Nu har andra fighters från olika stridsstilar börjat ropa ut den tidigare UFC-mästaren i tungvikt.

Ben Rothwell, en före detta UFC tungviktsfighter, som hade ett imponerande rekord på 39-14-0 i professionell MMA, är för närvarande en vördad BKFC (Bare Knuckle Fighting Championship) fighter, som har varit obesegrad i de matcher han har varit en del av. Vid en nyligen BKFC presskonferens ropade Rothwell ut Ngannou och nu konfronterade “The Schmo” tungviktaren på 260 pund om det.

Ben Rothwell vs Francis Ngannou på BKFC? Vad tycker Rothwell om det?

Det är lätt att ropa ut fighters, men att kunna backa upp det är en helt annan sak. Ben Rothwell är inte en som skyr en kamp och han gjorde det tydligt när han ropade Francis Ngannou på en BKFC-presskonferens. Kampsportvärlden har blivit galen ända sedan de fick nys om detta. Rothwell har säkrat segrar över några av de största namnen i UFC men har inte en enda gång korsat vägen med Ngannou.

Schmo intervjuade nyligen Ben Rothwell och kampsportaren Todd Duffee (som Rothwell ska slåss härnäst), där han tog upp Rothwell och ropade ut Ngannou. Han frågade Rothwell hur Ngannou skulle klara sig i Bare Knuckle och vem som skulle bli den sista mannen som stod upp om bråket mellan dem inträffade.

“Jag trodde att du skulle säga hur bra du kommer att göra det i boxning, eftersom boxning, som du kan se, är ett annat djur. Det är en annan värld. De två killarna gick 10 omgångar, och de såg verkligen inte så illa ut, okej? Det gjorde de verkligen inte”, sa Rothwell. Den före detta UFC-fightern fortsatte sedan med ett starkt argument för varför BKFC skiljer sig från boxning.

“Inser du att på en treminutersrunda med bara knogar – deras ansikten eller allas ansikten blir jävla. Det här är bara knoge, det är inte som något annat på planeten, och ja… det gör jag inte ens – jag ska inte berätta hur det kommer att gå. Det skulle vara jävligt otäckt och fult och fansen skulle vinna”, tillade Rothwell.

Francis Ngannou har fel att prioritera Tyson Fury Rematch över en potentiell Anthony Joshua-kamp

Ngannou har mycket på sin tallrik just nu – så mycket att han kanske måste välja sina strider. Så är denna kamp möjlig? Låt oss ta reda på.

Francis Ngannou att tävla i boxning och MMA – meddelar PFLs VD

Francis Ngannou kan ha förlorat kampen mot Tyson Fury, men världen är inte övertygad om att det var så enkelt. Internet är delat eftersom vissa tror att Ngannou vann kampen mot Fury. Nu undrar folk vad resultatet skulle bli om kampen ägde rum i en oktagon. Tja, det verkar som att fansen kan behöva vänta lite innan de får reda på det.

PFL:s VD Peter Murray har sagt att Ngannou kanske tävlar i professionell boxning innan han återupptar sin MMA-karriär med PFL. Det kan bero på att Ngannou verkligen kämpade bra mot Fury, som Murray har bestämt sig för att sätta honom i boxningsmatcher. Det kan också vara så att Ngannou är ute efter att expandera och ta över stridssportens värld med PFL:s stöd.

Nu har han ett stående erbjudande från en BKFC-fighter också. Om det är genomförbart eller inte, återstår att se, eftersom Ngannou också har sin egen uppsättning planer. När Jon Jones var tvungen att dra ur UFC 295-kampkortet, Ngannou erbjöd sig att fylla i och slåss Stipe Miocic. Detta skulle innebära en korspromotionskamp mellan UFC och PFL. Dock, Dana White verkar inte entusiasmerad av idén.

När en reporter frågade White om Ngannou vs. Jones kunde hända med UFC som co-promoterade kampen tillsammans med PFL, verkade White irriterad och sa att han inte såg poängen med att göra det. Med Whites inställning till att Ngannou är så ridande, verkar det osannolikt att han skulle slåss i UFC någon gång snart. Men hur är det med Ben Rothwell-kampen? Rothwell har 21 KO i sitt namn, så att lägga bort honom kan vara riskabelt för även Ngannou. Men är det en kamp du skulle se? Låt oss veta i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär