Saturday, December 9, 2023
HemGolf22-åriga LIV Golf Sensation avslöjar en "nyckel" förändring för att locka fler...

22-åriga LIV Golf Sensation avslöjar en “nyckel” förändring för att locka fler spelare från PGA Tour och andra kretsar

Ända sedan LIV Golf kom till i slutet av förra året har golfvärlden varit splittrad. Många golfare vände ryggen åt PGA-touren och gick genast till andra sidan, och sakta följde fler efter. En stor nackdel som dessa spelare möter handlar om världsrankingpoäng.

Många tror att om LIV Golf godkänns av OWGR kommer flera spelare omedelbart att hoppa till deras sida. Bland dessa troende finns den blivande golfstjärnan, Eugenio Chacarra.

LIV Golf-spelare riskerar att bli avstängda från Ryder Cup

OWGR-poängen avgör en spelares världsranking. Detta i sin tur avgör om en spelare kan tävla i de stora mästerskapen eller inte. Med LIV Golf-evenemang som ännu inte får rankingpoäng, kommer många spelare att missa att spela i majors.

LIV-tjänstemän och VD Greg Norman har haft flera diskussioner med OWGR-tjänstemän. Den Saudi-stödda serien skickade till och med en offentlig skrivelse om överklagande till dem och vädjade om en retrospektiv effekt i rankingpoäng. Även många fans, trots sin motvilja mot LIV, håller med om att spelarna borde få rankingpoäng.

LIV-golfarnas deltagande i Ryder Cup är för närvarande också osäkert. Även om ett beslut ännu inte har tagits, har många spekulerat i att de kommer att drabbas av samma avstängning som de gjorde från PGA Tour och DP World Tour. Och därmed inte få tävla i Ryder Cup.

Chacarra tror att en vapenvila mellan de två ligorna är oundviklig

Nyligen, i en intervju, förkastade LIV Golf-lojalisten Eugenio Chacarra sin åsikt i frågan. Han sa att han trodde att OWGR snart skulle ge efter för LIV:s önskemål. Han nämnde också att när det hände skulle många fler toppgolfare från PGA Tour skriva på med den saudiska ligan.

LIV stjärngolfaren är säker på att när OWGR ger dem godkännande är det oundvikligt att de två sidorna kommer att reda ut sina skillnader. Han sa, “Världsrankningsfrågan tror jag är nyckeln, för om de ger oss poäng kommer fler spelare att vilja komma och i slutändan måste kretsarna nå en överenskommelse.”

22-åringen tror också att omständigheterna kring Ryder Cup kommer att “återgå till det normala” och att han och hans andra ligakamrater kommer att få representera deras sida i golfstriden mellan Europa och USA.

Tror du att Chacarra har rätt och att LIV-golfare snart kommer att få höra goda nyheter om sina rankingpoäng? Och kommer vi också att få se några avhoppare i Ryder Cup i Rom nästa år? Låt oss veta vad du tycker i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär