Sunday, December 10, 2023
HemOlympics22-årig USA-brottare trotsar oddsen med en otrolig comeback vid Bill Farrell Memorial,...

22-årig USA-brottare trotsar oddsen med en otrolig comeback vid Bill Farrell Memorial, säkrar en sport vid olympiska försök

2023-delen av den berömda Bill Farrell Memorial International-tävlingen blev stor när flera av spjutspetsarna i denna tävling vann stort. Liksom varje år serverade hans årsperiod också en skara full av spänning för sina åskådare. Brottningsgemenskapen gjorde det dock inte för sent att välja de oundvikliga bland deltagarna.

Årets semifinal på Bill Farrell Memorial International såg 13 amerikanska kvinnor smyga sig in. Bland dessa var flera ansikten vanliga medlemmar av USA Senior National Time. I 68 KG har den individuella mästaren Mallory Velte en annan identitet. Hon har tagit två världsmästerskapsbrons och flera medaljer i Pan American Championships. Men i 76 kg har den individuella mästarens namn bevisat att alla tidigare antaganden är felaktiga.

Yelena Makoyed vinner stort på 76 kg i Bill Farrell Memorial

Yelena Makoyeds barndom blev inte som planerat. Hennes familj kommer från Ryssland och flyttade senare till USA. Därför öppnade Bill Farrell Memorial flera möjligheter för henne. Att få chansen att delta i försöket med USA:s nationella brottningslag var ett av de där drömmarna för henne. Den ryske brottaren lät inte den ödmjuka möjligheten gå undan. I finalen på 76 kg övervann hon Skylar Grote med 9-5. Skylar Grote är en vanlig medlem i US Senior National Wrestling Team.

Men för Yelena Makoyed var utmaningen oroande hela turneringen. I kvartsfinalen i sin viktdivision mötte hon Vianne Rouleau från Kanada. Vianne har redan dykt upp i U23-VM i år och kom 9:a.

Ändå kom Yelena ut som segrare mot denna utmaning. Nu, efter att ha tagit topplatsen i Bill Farrell Memorial International, kommer Yelena att campa tillsammans med andra för USA:s olympiska lagförsök. Rättegången kommer att inledas i april i Penn State.

Utländska brottare vann många viktdivisioner i 2023 Bill Farrell Memorial

Brottare från andra länder vann stort i årets Bill Farrell Memorial. De fyra första viktindelningarna, dvs 50, 53,57 och 62 kg gick till dem. I var och en av dessa kategorier var finalisterna från USA. Så, enligt regeln, har tvåorna från de divisionerna uppnått chansen att delta i de olympiska försöken.

Wrestling år efter att ha kämpat Torn ACL Tidigare Penn State Wrestling Us Champion återvänder tillbaka till mattan och tittar på OS i Paris 2024

Tonen bröt dock med Tristan Kellys nederlag, juniorvärldsbronsmedaljören. I 76 kg-divisionen tog den panamerikanska mästaren 2019 silvermedaljen. Det räckte dock inte för att ta henne igenom OS-försöket för seniorlaget.

Men lyckan bröt lös för Alexandria Glaude från USA. Alexandria har tagit sig till rättegångarna även efter att ha blivit besegrade av Mallory Velte. Eftersom Mallory Velte redan har tagit sin plats i senior-OS-laget för USA, vann Alexandria sin första chans. Från och med nu pågår tävlingen fortfarande för att hitta mästarna i herrkategorin.

RELATED ARTICLES

Mest populär