Tuesday, February 27, 2024
HemConner Mantz2024 olympiska maratonförsök: Podiumavslutaren Emily Sisson diskar på Orlando Trials som Paris...

2024 olympiska maratonförsök: Podiumavslutaren Emily Sisson diskar på Orlando Trials som Paris 2024 OS-uppvärmning

De olympiska lagförsöken pågår och idrottare gör sitt bästa för att säkra sin plats i landslaget. Medan försöken erbjuder en sorts förhandstitt på uppgörelsen i Paris, hjälper det fuktiga vädret i Orlando, Florida också stjärnorna att vänja sig vid väderförhållandena som väntar dem i den franska huvudstaden senare i år. Men för maratonlöparen Emily Sisson verkar den heta staden Florida vara den perfekta platsen att göra de sista justeringarna.

Sisson slutade tvåa i lagförsöken i Marathon för damer. När hon slutförde loppet bakom Stanfords Fiona O’Keeffee, ser Emily ut att göra sina första olympiska spel minnesvärda. Medan starttiden för lagförsöken vid middagstid höjde flera ögonbryn efter att den tillkännagavs, tycker Sisson att alternativen inte kunde ha varit bättre.

Paris OS-kvalet hyllar Orlando som det rätta steget framåt

“Det här är ganska nära vad vi kommer att få i Paris”, kan man höra Sissons säga i ett speciellt mediainlägg av FloTrack. Inlägget på X åtföljs av en bildtext som förklarar ytterligare, “Emily Sisson sa att hon tycker att att köra rättegångarna i Orlando var en fantastisk förhandstitt på tillståndet som kommer i Paris”. Hon nämnde fortfarande hur dessa förhållanden är det perfekta sättet att förstå hur saker och ting kan se ut vid OS i Paris 2024. “Ju närmare, desto bättre”, betonade Emily och antydde att hennes löptur i Orlando förmodligen gav henne de bitar som kunde lösa det ultimata pusslet för henne på den stora scenen.

Emily Sisson sa att hon tycker att att köra försöken i Orlando var en bra förhandstitt på tillståndet som kommer i Paris, och hon är spänd på vad som kommer att komma för amerikanska kvinnors distanslöpning vid OS 2024 #MarathonTrials24 pic.twitter.com/xy9r2VApWQ

— FloTrack (@FloTrack) 3 februari 2024

Sissons uttalanden om det hårda vädret kommer inte oväntat, särskilt med tanke på att de höga temperaturerna förutspåddes för Florida i förväg. Herrarnas maratonvinnare Conner Mantz sa också att han kände för att kollapsa och var rädd för att inte kunna fullfölja loppet på 26 mil på grund av temperaturerna i Florida.

Och ändå sa Sisson att de kvinnliga idrottarna i Team USA har “…en bra chans som alltid” när det gäller att förbereda sig för de olympiska spelen. Dessutom, med tanke på hennes meritlista, är Sisson inte en som går in i det stora evenemanget utan några egna läxor.

Sisson väntar på att ta hennes ögonblick

Emily avslutade förra årets olympiska lagförsök först och placerade sig på en tionde plats i Tokyo-OS 10 000 m finallopp. 2023 satte Sisson ett nordamerikanskt rekord vid Chicago Marathon efter att ha korsat mållinjen på 2:18:29. Hon innehar också det kollegiala rekordet som hon satte efter att ha vunnit NCAA 5 000 m loppet 2015.

Läs mer: Noah Lyles förvandlas till gymnastiktränare som en speciell tjänst för Team USA:s yngsta medaljör

Nu, när Sisson tar anteckningar från sin körning i Orlando, tror vi att hon kommer att fortsätta att uppnå mer ära för sig själv och landet i den europeiska huvudstaden i juli.

Efter 2024 Olympic Marathon Trials: Podium Finisher Emily Sisson Dishes on Orlando Trials som Paris 2024 Olympics Warm-Up dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär