Monday, February 26, 2024
HemDaytona 5002024 Daytona 500: Väderstatus för Daytona Beach Florida

2024 Daytona 500: Väderstatus för Daytona Beach Florida

Det kommer inte att dröja länge förrän de brusande motorerna i Next-Gen-bilarna tillkännager den officiella comebacken av säsongen i NASCAR Cup Series på Daytona International Speedway. Den 66:e upplagan av Daytona 500 är efterlängtad eftersom Cup-serien kommer att se flera nya heltidsförare. Mitt i spänningen kommer fansen att hoppas att inget går fel med vädret för tävlingshelgen, men vad är den senaste väderprognosen för Daytona Beach från 16 februari till 18 februari?

Senast NASCAR åkte på racing spelade regn spoilsport. Det var helgen för 2024 års Clash at the Colosseum, som vanns av Denny Hamlin. Ett 2-dagarsevenemang anordnades med kvaltävlingarna på lördagen (3 februari) och huvudloppet på söndagen (4 februari). Framträdanden och kändisframträdanden planerades också, men allt fick ställas in. Det förutspåddes att det skulle bli kraftigt skyfall i Los Angeles på söndagen och NASCAR hade inget annat val än att avsluta allt på lördagen.

Tidiga prognoser tyder på skyfall vid 2024 Daytona 500

The Great American Race som ser samma öde som Clash är det sista som fansen vill ha. Det första loppet i den nya Cup Series-säsongen har alltid präglats av en klarblå himmel och tusentals passionerade NASCAR-fans som skriker ut lungorna på Daytona International Speedway. Men det kanske inte ser så bra ut för loppet om man ska tro de senaste väderrapporterna.

National Weather Service har ännu inte släppt den 7-dagars väderrapporten, som kommer att förutsäga vädret för Daytona 500-veckan. Några andra webbplatser och meteorologer har avslöjat hur det kommer att bli under The Great American Race. För att vara säkra bör fansen bära sina paraplyer eller regnrockar med sig till platsen.

Lokala meteorologer jag själv och @bottomsplitCEO har förutspått vädret i området Daytona 500-helgen och modeller förutspår…det värsta. pic.twitter.com/0MtnCUlsSg

— Kevin McAdams (@Kevin_McAdams) 6 februari 2024

Enligt AccuWeather kommer himlen att vara delvis molnig fredagen den 16 februari, dagen för Bluegreen Vacations Duels. Det ser dock inte bra ut för söndagen den 18 februari. Prognosen visar att det finns 60 % möjlighet att det kommer att regna. Om så är fallet kan NASCAR välja en liknande väg som de tog med Clash.

Det enda alternativet för arrangörerna, vid första anblicken, skulle vara att flytta upp loppet eftersom rapporter visar att det kommer att regna på Daytona Beach fram till tisdagen efter Daytona 500. Och det är inte bara AccuWeather som förutspår det. En framstående meteorolog från National Weather Service förutspår detsamma.

Läs mer: NASCAR-gemenskapen sörjer tillsammans med världen efter förlusten av en av sina mest älskade röster

Meteorologen blir bärare av dåliga nyheter för NASCAR-fans

Medan den officiella prognosen från NWS ännu inte har släppts, enligt meteorolog Kole Fehling, är risken för ett skyfall stor. Han förutspådde inte så mycket som en 60% möjlighet som AccuWeather, men siffran är inte särskilt långt borta. Hur som helst kommer detta inte att vara goda nyheter för alla som är inblandade i Daytona 500.

“Vi lägger inte procentsatser så långt ut, men mönstret kommer att gynna en över genomsnittlig chans för nederbörd för årstiden. Det kommer att finnas en bättre chans för regn än normalt”, sa han enligt The Daytona Beach News-Journal. Rapporten hävdar också att Fehling förutspådde att det skulle finnas en 40-50 % risk för regn under Speedweek-datumen.

NASCAR kommer att hamna i en mycket tuff plats om det regnar för mycket på dagen för huvudloppet. Med största sannolikhet kommer arrangörerna att behöva ändra datumen för evenemanget om det blir av. Vad tror du att arrangörerna kommer att göra med Daytona 500?

Inlägget 2024 Daytona 500: Weather Status For Daytona Beach Florida dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär